Skip to main content

Gdansk-Visby kryssning Cinderella

Låt Cinderella visa vägen till Östersjöns pärlor i sommar. På vår sprillans nya kryssning till Gdansk och Visby väntar en oslagbar mix av shopping, historia och soldränkta stränder. Det här är för dig som vill uppleva så mycket som möjligt under en fyradagarskryssning med två dagslånga strandhugg – utan att behöva göra avkall på det bekväma livet till sjöss, där din hytt är ditt flytande hotellrum.

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Låt Cinderella visa vägen till Östersjöns pärlor i sommar. På vår sprillans nya kryssning till Gdansk och Visby väntar en oslagbar mix av shopping, historia och soldränkta stränder. Det här är för dig som vill uppleva så mycket som möjligt under en fyradagarskryssning med två dagslånga strandhugg – utan att behöva göra avkall på det bekväma livet till sjöss, där din hytt är ditt flytande hotellrum.

 • Dag 1: Stockhoolm

  Väljer du bussresa så startar vi under morgonen för att under eftermiddagen komma till Stockholm och Stadgårdskajen därifrån Cinderella seglar 16.00
  Väljer du att ta egen bil så möts vi ombord. Bilen parkerar du med enkelhet ombord. Där står den säkert under hela kryssningen. Vi träffas på kvällen i Viking buffen där personalen har blivit mycket duktiga på att servera buffé på ett Coronasäkert manér. Det händer en hel del ombord på våra fartyg varje dag. Förutom våra egna duktiga kryssningvärdar som ser till att kryssningprogrammet är laddat med aktivteter och musik väntar också trubadurer, artistpelningar och några av Sveriges främsta ståuppartister. Alla ger sitt bästa för att bjuda dig på bra underhållning.

 • Dag 2: Gdansk

  Upptäck polska rivieran på din kryssning till Gdansk
  Andra kryssningsdagen är vikt åt äventyr längs den vackra polska Östersjökusten. Vi lägger till i Gdynia, som tillsammans med Gdansk och Sopot utgör den så kallade Trestaden, tre hopväxta städer där var och en har sin personlighet och charm.
  Dagen avslutar vi med en Polskinspirerad buffé inkl. öl/vin/läsk och kaffe.
  Hamnstaden Gdynia är yngst, och präglas i mångt och mycket av den havsnära atmosfären. Det finns gott om restauranger, caféer, butiker och affärer. Här kan du passa på att shoppa till riktigt bra priser!

  Även om du hittar flera sandstränder i Gdynia är det till Sopot du ska styra kosan om du vill njuta av en dag med äkta rivierafeeling. I Polens hetaste badort möts du av eleganta strandpromenader, breda sandstränder i världsklass och stiliga strandhotell. Strosa längs Östersjöns längsta träpir eller slå dig ner vid en av gågatan Monte Casinos alla uteserveringar och insup atmosfären.

  Vill du kombinera bad med historia, shopping och mysiga stadspromenader får du inte missa Gdansk, strax söder om Sopot. Den gamla Hansastaden har en spännande historia, det var här andra världskriget började och kommunismen i Östeuropa tog slut. Hör mer om stadens förflutna och njut av stämningen och alla vackra sevärdheter under någon av våra två panoramaturer.

  Gdansk
 • Dag 3: Visby

  En hel dag i Visby
  Knappt hinner vi lämna polska rivieran bakom oss förrän vi möts av Visbys stolta siluett i fören, på morgonen den tredje kryssningsdagen. Upptäck Sveriges mysigaste sommarstad under en hel dag i land. Låt oss guida dig runt bland rosor, ruiner och raukar, förboka en familjeutflykt till Kneippbyn eller upptäck din egna smultronställen. Ta våra specialbussar direkt från Cinderellas hamnplats till Österport inne i Visby!

  Visby
 • Dag 4: Stockholm

  Vi börjar dagen med brunch i Vikingbuffén. Innan vi når Stockholm 14.30 får vi härliga timmar
  Ombord på Cinderella. Vi åker genom Stockholms charmiga skärgård som vi kan se från soldäcket eller varför inte ta en titt på vilken underhållning som presenteras av fartygets nöjdesvärd. Vid ankomsten till Stockholm väntar bussen på att köra hemåt eller om du har bilen ombord så väljer du själv hur resan går vidare.

Utflyktsprogram

Utflykter Gdansk

Panorama-busstur Gdynia–Gdansk–Sopot–Gdynia inkl lunch

 • 12.00 Avresa med buss från hamnen i Gdynia till Gdansk
 • 12.45 Stadspromenad i centrala Gdansk. Vi tar Kungsleden genom gamla stan, och vandrar längs mysiga kullerstensgator förbi sevärdheter som Långa torget och Gröna porten. Här är det lätt att känna historiens vingslag bland alla färggranna barockbyggnader. Vi hinner också strosa längs Mariagatan med alla bärnstensbutiker och besöka gamla hamnen. Promenaden kan anpassas vid behov, t ex för gäster med rullstol.
 • 13.30 Lunch inkl bordsvatten, kaffe/te. Restaurangen ligger på torget vid den vackra Neptunusfontänen.
 • 14.30 Fri tid.
 • 15.00 Avresa med buss från Gdansk till Gdynia. På vägen ser vi följande sevärdheter (möjliga korta stopp): f d Leninvarvet med Europeiska Solidaritetscentrum, EM:s fotbollsarena, vy över Westerplatte (platsen där andra världskriget inleddes), Sopot (kort promenad mot stranden med vy över Östersjöns längsta träpir), Södra piren i Gdynia.
 • 17.00 Ankomst till Franska kajen i Gdynia.

Lunchmeny 

 • Soppa: Zur staropolski – traditionell polsk soppa med korv och ägg, tillagad på syrat råg- eller vetemjöl.
 • Huvudrätt: Oxkind tillagad med ängsmyskgräs, potatisgratäng, karamelliserad morot och sås.
 • Efterrätt: Varm äppelpaj med vispad grädde och glass.
 • Dryck: Kaffe, te, vatten.

Alternativa rätter för allergiker, veganer, vegetarianer. Utöver bordsvatten som ingår kan dryck beställas på plats (menypriser gäller). Gästerna ombeds ha förståelse till fördröjd väntetid då dessa betalningar sker på plats.

Pris: 650:-/pers inkl buss, svensktalande guide, audioguider samt 3-rätters lunch inkl bordsvatten.

 

Panorama-busstur Gdynia–Gdansk–Sopot–Gdynia inkl kaffepaus

 • 12.00 Avresa med buss från hamnen i Gdynia till Gdansk. På vägen ser vi följande sevärdheter (möjliga korta stopp): Södra piren i Gdynia, Sopot (kort promenad mot stranden med vy över träpiren), domkyrkan i Oliwa, vy över Westerplatte (platsen där andra världskriget inleddes), EM:s fotbollsarena, f d Leninvarvet med Europeiska Solidaritetscentrum.
 • 14.30 Stadspromenad i centrala Gdansk. Vi tar Kungsleden genom gamla stan, och vandrar längs mysiga kullerstensgator förbi sevärdheter som Långa torget och Gröna porten. Här är det lätt att känna historiens vingslag bland alla färggranna barockbyggnader. Vi hinner också strosa längs Mariagatan med alla bärnstensbutiker och besöka gamla hamnen. Promenaden kan anpassas vid behov, t ex för gäster med rullstol.
 • 15.30 Fika bestående av polsk ostkaka, kaffe, te eller vatten. 
 • 16.15 Avresa med buss från Gdansk direkt mot Gdynia.
 • 17.00 Ankomst till Franska kajen i Gdynia

Pris: 490:-/pers inkl buss, svensktalande guide, audioguider samt fika.

Utflykter Visby

Gotland Panorama med Visby

Gotland är en ö av kontraster och visar många förändringar i natur och arkitekturer. Överallt varvas historiska platser med unika naturupplevelser. Besök några väl bevarade platser ur Gotlands historia och se mer av den karga kalkstenskust som format ön genom väder och vind och som gett Gotland dess unika natur.

Med buss åker vi längs med kusten söderut till pittoreska Gnisvärd fiskeläge som en gång i tiden var en av Gotlands största fiskehamnar. Idag finns här ett flertal fiskebodar bevarade samt ett litet vackert kapell. Från hamnen ser du den långa härliga Toftastranden som är en av Gotlands mest kända sandstränder, välbesökt av både lokalbor och turister.

Vi fortsätter turen och stannar till vid Gotlands bäst bevarade skeppsättningar från bronsåldern. Gotland är Sveriges fyndrikaste landskap när det gäller föremål från bronsåldern och runt om längs med kusterna finns flertalet bronsåldersgravar såsom stenrösen och skeppsättningar.

Vi vänder tillbaka mot Visby och gör ett stopp vid naturreservatet Södra hällarna som är ett naturskönt friluftsområde. Här har vi en vida utsikt över havet och längs med kusten där vi ser Högklint i söder och norrut Visby innerstad med Domkyrkan och lite längre bort längs kusten ända bort till Hotell Snäck.

Efter att ha upplevt den gotländska kustremsan och platser från vikingatiden förflyttar vi oss några år framåt i tiden till ringmuren och den medeltida Hansastaden Visby. Bussen stannar vid Österport för vidare promenad längs med ringmuren till Dalmansporten. Via porten tar vi oss vidare in i innerstaden och stannar vid Klinten för en magnifik utsikt över staden och Domkyrkan.

Efter besök i Domkyrkan fortsätter vi till fots längs med charmiga gränder ner mot Almedalen där bussen hämtar upp för vidare transfer tillbaka till fartyget. Vill du passa på att njuta lite mer av Visby kan du istället välja att promenera tillbaka.

Turen startar kl 10.00 och tar ca 3 timmar. Busstur, kortare sträckor till fots kan förekomma. Bekväma skor rekommenderas.

Pris: 299:-/vuxen, 235:-/barn 3–16 år. I priset ingår buss och guidning. Endast förköp. Utflykter bokas senast 7 dagar före avresa.

Fårö den magiska ön i norr

Följ med på en härlig heldag till det mytomspunna Fårö, ett av Gotlands mest kända besöksmål. Dagen bjuder på säregen natur med vindpinad tallskog, hedmarker och myrar, ståtliga raukar och långa sandstränder. Med buss tar vi oss norrut till färjeläget i Fårösund och efter en kort färjetur når vi den populära ön för dagens höjdpunkter.

Vi kör genom det säregna landskapet och gör ett första stopp vid Fårö kyrka från 1100-talet. Här på kyrkogården vilar mästerregissören Ingmar Bergman, som bodde på Fårö i över 40 år. Många av hans filmer spelades in på ön med naturen som kuliss. Fårös speciella ljus och karga landskap har lockat konstnärer och artister i århundraden.

Vi stannar och avnjuter en vällagad lunch innan vi fortsätter på små slingriga vägar genom naturreservat och raukområden, förbi lambgift och fiskebodar där guiden tar med dig till flera unika smultronställen runt om på den lilla ön. Efter en stund närmar vi oss Langhammars och Digerhuvuds naturreservat med sina imponerande raukfält. De ståtliga kalkstenformationerna har stått här sen urminnes tider och är utan tvekan de mest fotograferade på hela Gotland. Här får du möjlighet att gå runt bland de vackra naturliga skulpturerna som ändrar utseende från vilket håll du än tittar.

Den ständiga närvaron av havet har satt sin prägel på ön med karga hedar och knotiga tallar som trotsigt kämpar mot naturens påfrestningar. På 1800-talet bodde här över tusen personer, idag endast 500. Både gotlänningarna och turisterna älskar Fårö som varje år har flera tusen besökare. Idag blandas moderna sommarhus med gamla kalkstensgårdar och långsträckta stenmurar som avgränsar lammens beteshagar.

Namnet Fårö har faktiskt inte det minsta med får att göra även om fårskötsel än i dag är viktigt här. Gamla skrifter vittnar om namnet Faroyna som troligen består av orden farväg eller farvatten, och ö. Fårö fascinerar och är fullspäckat med upplevelser. Hoppas du får samma känsla som många andra – En gång Fårö, alltid Fårö! Efter en spännande dag vänder vi åter mot Visby och tillbaka till kryssningskajen.

Turen startar kl 09.30 och tar ca 6 timmar (varav ca 3 timmars bussresa). Bekväma skor rekommenderas. Bussen återvänder till hamnen efter turens slut. Den som efter avslutad tur önskar kliva av i centrum kan istället ta någon av transferbussarna tillbaka till kryssningskajen kostnadsfritt alternativt promenera.

Pris 665:-/vuxen, 600:-/barn 3–16 år. I priset ingår i buss, guidning och lunch. Endast förköp. Utflykter bokas senast 7 dagar före avresa.

Kreativa östra Gotland

Upplev kreativa östra Gotland under en tur som tar dig med tusentals år tillbaka i tiden till gamla hantverkstraditioner och raukar till nutid och den skaparkraft som flödar på ön.

Från hamnen tar vi bussen direkt till Norrlanda och Glasstudion Big Pink. Här möter vi den nytänkande glaskonstnären Jennie, som bland annat står bakom succén ”mat på glas”, världens första glasbakade måltid. Vi bevistar en fascinerande glasshow och hör allt om hennes kärlek till glas och hur hon hämtar sin inspiration från den gotländska naturen.

Turen går vidare söderut till raukarna i naturreservatet Folkhammar. På vägen kör vi genom pittoreska Ljugarn och Vitvärs fiskeläge. Väl framme kliver vi av bussen för att strosa runt bland alla mäktiga kalkstensmonument som formats av väder och vind genom århundradena.

Efter massor med frisk luft styr vi kosan åter mot Visby. På vägen stannar vi vid Ethelhems krukmakeri, som är ett av öns största. Här avnjuter vi en lättare lunch innan vi besöker verkstaden för att se hur det går till när lera blir till färdig kruka. Kanske hittar du något fint bland hyllorna i butiken! Det hinns också med ett sista stopp vid Roma Kungsgård och den gamla klosterruinen. Det som en gång var platsen för Gotlands allting är i dag öns allra vackraste teaterscen.

Turen, som börjar och slutar i hamnen, startar kl 09.30 och tar ca 5 timmar. Bekväma skor rekommenderas.

Pris 645:-/vuxen, 585:-/barn 3–16 år. I priset ingår buss, guidning och lunch. Endast förköp. Utflykter bokas senast 5 dagar före avresa.

Visby med smak av medeltiden

Den medeltida Hansastaden Visby är en av de bäst bevarade i hela Europa. Följ med på en spännande tidsresa genom stadens gränder och smaka på mat och dryck kryddad med historia vid en unik medeltida mötesplats, som tycks vara som klippt och skuren ur en film.

Först tar vi bussen till Östercentrum och promenerar längs ringmuren till Dalmansporten, ett av de högsta tornen i ringmuren. Härifrån tar vi klivet in i medeltida Visby och stadsdelen Klinten, där vi stannar för att njuta av en strålande utsikt över staden (och kanske posta ett och annat Instagraminlägg). Via en lång trappa kommer vi fram till vackra Sankta Maria domkyrka och Botaniska trädgården – en oas med färgglada blomster och exotiska träd.

Turen går vidare genom portarna in till Kapitelhusgården och den dolda medeltida mötesplatsen, bestående av en liten sluten trädgård och en storslagen festsal för gästabud. Här möts vi av dess ”tjänare” som bjuder på fascinerande berättelser från förr samtidigt som du får smaka på mat kryddad med historia.

Efteråt traskar vi vidare längs Visbys kullerstensgator i spåren av de köpmän som en gång befolkade staden. Vi stannar en sista gång vid glassbaren som bjuder på en av stadens vackraste utsikter. Här njuter vi av ett smakprov av lokalt producerad ekologisk glass innan vi tar oss ner till gamla Hansahamnen Almedalen, där turen avslutas.

Den som vill promenerar tillbaka till kryssningskajen, men det går också bra att ta bussen tillbaka från Östercentrum.

Turen startar kl 10.00 och tar ca 3 timmar. Busstransfer till Östercentrum, därefter promenad i Visby. Bekväma skor rekommenderas.

Pris 455:-/vuxen, 400:-/barn 3–16 år. I priset ingår buss och guidning. Endast förköp. Utflykter bokas senast 7 dagar före avresa.

Kneippbyn – ett måste på barnfamiljens resa till Gotland

Här finns något för alla – hisnande vattenrutschkanor, åkattraktioner, Villa Villekulla, flera restauranger med god mat och sköna havsvyer. Med andra ord, allt som behövs för en skojig heldag med familjen.

Pris: 270:-/pers (28/6–15/8, 410:-/pers) inkl busstransfer och inträde till Kneippbyns sommar- och vattenland, gratis för barn mellan 0–2 år utan egen sittplats på bussen. Kan ej bokas vid avresa 23/5. Endast förköp. Utflykter bokas senast 5 dagar före avresa.


Busstransport t/r från Visby (avstånd ca 5 km). Turen startar kl 10.30 från Cinderellas hamnplats och åker tillbaka till Visby/Cinderellas hamnplats kl 16.00.

Om du vill kliva av i Visby centrum/Inre hamnen på tillbakavägen kan du göra det, och sedan promenera tillbaka ca 1,5 km.

Obs! Resenärer bör vara tillbaka på fartyget senast kl 17.00 (1 timme före avgång).

 

Karta

Kontakta oss