Skip to main content

Cykla i vindistrikten Piemonte & Barolo

Följ med på en unik och fantastisk cykeltur i vindistrikten kring Nizza Monferrato och Barolo i Piemonte. På grund av resans karaktär har vi bara plats för en mindre grupp vilket i sin tur bidrar till en härlig sammanhållning av sällskapet. Vi provar viner på små utvalda familjeägda vingårdar. Vi möter familjerna som driver gårdarna och visas runt för att se och höra om deras verksamhet och historia. Lantliga luncher äter vi på lokala trattorior och senare återtar vi krafterna vid poolen på underbara Agriturismo Albarossa. På kvällarna äter vi gemensamma middagar, antingen på Agriturismon eller på restaurang i närheten.

Resan till/från Milano på egen hand så det finns alla möjligehter att förlänga vistelsen i Italien för den som önskar. Själva cyklandet blir en behaglig upplevelse tack vare de elektriska mountainbikes som står till vårt förfogande under dagarna här. Vi cyklar mest på mindre asfaltsvägar och det är mycket kuperat men med hjälp av elmotorn på cykeln, normal kondition och normal cykelvana är det en fröjd att ta sig fram i de vackra omgivningarna. Tillsammans med vår lokalguide, härliga medresenärer i en underbar miljö så vågar vi redan på förhand utlova en resa som ger minnen utöver det vanliga.

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Dag 1

  Resan startar i Milano där vi samlas på flygplatsen vid 15-tiden. För den som vill förlänga med ett par dagar på egen hand i spännande Milano. Väl samlade har vi tid att bekanta oss med varandra på de ca 2 timmarnas resa vi har till Nizza Monferrato. Väl framme installerar vi oss på våra rum i lugn och ro innan det är dags att samlas för en välkomstdrink och resans första gemensamma måltid på Agriturismo Albarossa.

 • Dag 2

  Vi äter en god frukost och därefter står vår guide och cyklarna redo kl 09.00. Vi cyklar ut bland vingårdarna. Här runt Nizza Monferrato är det framför allt Barberaviner men det finns även lokala bra vita viner. Redan på förmiddagen gör vi en provning på Azienda Agricola Filippa. Därefter cyklar vi vidare till lunchen. Efter lunchen gör vi en andra vinprovning på Azienda Agricola Franco Mondo. Vi är tillbaka på agriturismon ca kl 16.00 för avkoppling och sedan blir det middag på en närbelägen restaurang.

 • Dag 3

  Efter frukost startar vi kl. 09.00. Första vinprovningen på Azienda Agricola La Patereina. Lunch på lokal trattoria. Därefter cyklar vi vidare till Fortello della Luya som förutom gott vin är skyddat av världsnaturfonden då man har vilda orkidéer växande bland vinrankorna. Tillbaka för avkoppling och sedan middag tillsammans.

 • Dag 4

  Efter frukost startar vi 08.30 och sätter oss i bussen som tar oss till Barolo-distriktet. Distriktet som för tankarna till Nebbiolodruvan och ”kungen av italienska viner” Barolo. Vi startar vår cykelfärd här och har en provning av Barolo på Costa di Bussia, en av Italiens äldre vingårdar med mycket fina Baroloviner. Därefter tar vi oss upp till staden La Morra med fantastisk utsikt innan vi trampar vidare till dagens lunch i Verduno. Efter lunch är det hemfärd och avkoppling och middag.

 • Dag 5

  Frukost innan det har blivit dags att packa ihop oss och lämna detta underbara område. Resan tillbaka mot Milano och flygplatsen tar ca 2 timmar. Vi tackar för den här gången, säger på återseende och tar flyget hem på egen hand.

Karta

Avgångar & priser

AvresaAvreseortHotellLediga platserFrån pris
8/9Agriturismo Albarossa79 290:-Boka

Hotell

Agriturismo Albarossa
En typisk, traditionell gård i Piemonte som renoverats och byggts om av de nuvarande ägarna. Agriturismon, vakar över hundraåriga Mullbärsträd, ligger med fantastisk utsikt över vinsluttningarna I Mon...
Kontakta oss