Skip to main content

Växjö den gröna staden vid sjöarna

Följ med på en spännande resa genom tid och rum.Vi färdas genom vackra landskap och får ta del av både gammalt och nytt.
Luta er tillbaka och låt er underhållas om hur det var en gång, vad som hände och hur det blev.

Fritextsökning

Program

Program

Följ med på en spännande resa genom tid och rum.

Vi färdas genom vackra landskap och får ta del av både gammalt och nytt. Luta er tillbaka och låt er underhållas om hur det var en gång, vad som hände och hur det blev.

Dagens första besök blir på Huseby Bruk.Godset har en vacker park och flera spännande byggnader samt en välbevarad bruksmiljö vid Helige Å. Här får vi höra den spännande historien om godset, familjen Stephens och framförallt om dess sista ägare, fröken Florence.
Kanske minns ni skandalen från 60-talet om hur den gamla damen grundlurades kungligt och omyndigförklarades. Med hjälp från omtänksamma människor och duktiga advokater lyckades hon till sist få sin frihet några år före sin död. Testamentet visade sig inte innehålla det som förväntades, fröken Florence hade ett äss i rockärmen, tack och lov!
På slottet har tiden stått stilla i 100 år.

Vi åker sedan till Växjö, en innovativ stad som ständigt växer. Efter en god lunch med sjöutsikt besöker vi den röda domkyrkan med vackra konstskatter.  
Bertil Vallins altarskåp i glas, Dopplatsen Livets källa av Göran Wärff, Eva Spångbergs träskulpturer och många många fler.

Därefter blir det fri tid, kanske väljer du att spendera den i det nyrenoverade Utvandrarnas Hus eller Glasmuséet. Väljer du att titta på centrum finns det många affärer att shoppa loss i.
Just det, vi glömde förstås att berätta att vi också kommer serveras kaffe vid lämpliga tillfällen.
En nog så viktig del i en händelserik dag!

Välkomna att följa med till några av Smålands smultronställen!

 

Avgångs- och ankomsttider

Plats På- och avstigning Avresa Hemkomst
Varberg Stationen 07:00 20:00
Falkenberg Nya Järnvägsstationen 07:30 19:30
Slöinge Asigekrysset 07:45 19:15
Getinge Motellet 07:50 19:10
Kvibille Gästis 08:00 19:00
Halmstad Halmstad Arena 08:10 18:50

Valid

Karta

Avgångar & priser

AvresaAvreseortHotellLediga platserFrån pris
11/8Buss Mer än 8960:-Boka
Kontakta oss