Skip to main content

Vi anpassar oss till Corona

DENNA INFORMATION UPPDATERAR VI LÖPANDE

I och med oron för coronaviruset och den effekt som detta ger på nybokningar av resor med avresa inom de närmaste månaderna, erbjuder vi mer generösa av- eller omboknings- och betalningsvillkor på våra resor.  Resenärerna kan känna sig trygga att boka sin resa, men ha optionen att ändra sig senare. I de flesta fall gäller de nya reglerna vid nya bokningar, med vissa undantag.

Vad vi gör för ett säkert resande med anledning av Coronaviruset

För att nå ett tryggt sätt att resa arbetar vi aktivt med att säkerställa de rekommendationer som ställs av våra myndigheter. Vi följer också rekommendationer hos lokala myndigheter på våra resmål. Så länge situationen kräver kommer vi och våra samarbetspartners att tillämpa lämpliga åtgärder.

Nya riktlinjer för säkerheten kommer med kort varsel men efter rekommendationer från myndigheter justeras våra åtgärder löpande Med anledning av det kan både lättnader och skärpningar av restriktioner ske fram till ditt avresedatum. Vi håller oss uppdaterade och vi anpassar oss snabbt.

Bussresan
Våra bussar städads extra inför resan. Som ensamresenär får du ett eget sätespar.
Platserna begränsas efter antalet passagerare för att säkerställa ett säkert resande (antalet styrs av busstorlek och storlek på respektive bokningssällskap).

Du behåller samma plats under hela rundresan. Vårt rotationssystem har vi tillfälligt pausat under den kommande tiden. Våra chaufförer organiserar påstigning och avstigning för att minimera trängsel. Det finns handsprit att tillgå under våra turer.

Flygresor
De flesta flygbolag och flygplatser har vidtagit extra åtgärder för att begränsa smittspridningen. Här hittar du till exempel krav på munskydd, förändring kring matservering och extra rengöring. För aktuella regler hänvisar vi till respektive flygbolag.

Destinationen
Vi samarbetar med flygbolag, bussbolag, hotell, restauranger och lokala företag. Vi håller regelbunden kontakt med våra samarbetspartners och ställer höga krav på att de följer nödvändiga riktlinjer.

Våra busschaufförer och reseledare är väl pålästa om de rekommendationerna som gäller på destinationen. De upplyser om det som du behöver ta hänsyn till under resan.

Vaccinationsbevis

Ett vaccinationsbevis mot covid-19 kommer underlätta resande inom EU. Med Gröna beviset kan du enkelt visa att du är vaccinerad mot covid-19. E-hälsomyndigheten planerar att öppna e-tjänsten i slutet av juni och förhoppningsvis är det i gång 1 juli.  Läs mer här: ehalsomyndigheten.se/grona_beviset

Europeiska rådet har sammanställt information om rådande restriktioneri EU med tanke på coronaviruset. Läs mer här: reopen.europa.eu/sv


Vad har Viking Line åtagit för åtgärder Läs mer

 

Angående resor till Bordershop ändras reglerna hela tiden så bästa informationen får Ni på 

https://sveavaccin.se, de har information om vad som gäller för ditt resande just idag.

2021-06-03

Fram till 1/7 och vårt Gröna pass kommer så kan man enl. uppgifter hämta intyg att man är vaccinerad på sin vårdcentral.

2021-06-09

 

2021-06-28

1 juli 09.00öppnar tjänsten för beställning av Covidbevis.

https://www.ehalsomyndigheten.se/tjanster/covidbevis/

 

2021-07-14

Från och med den 15 juli gäller att  reglerna för begränsat antal passagerare i långväga kollektivtrafik (linjer längre än 150 kilometer) med tåg och buss tas bort.

 

Fritextsökning
Kontakta oss
Adress:
ErTur
Strandgatan 14
302 45 Halmstad
BG 5554-3789
Sweden