Skip to main content

Rigakryssning

Sugen på en höstkryssning? Följ med till Riga i Lettland under en mysig tredagarskryss med Birka Gotland. Strosa runt i gamla stan och låt dig förtrollas av alla arkitektoniska mästerverk – eller följ med på utflykt till Jurmala och baltiska rivieran. Prisvärd shopping, trevliga uteserveringar och egensinnig charm gör Riga till en favorit man gärna återvänder till!

Fritextsökning

Ombord

Nöjeskryssa med Birka Gotland

Kryssa med Östersjöns nya nöjeskryssare, Den är en riktig pärla med bekväma chill out-däck, spa med utomhusjacuzzi och flera restauranger. Maffig skaldjursbuffé och kompishäng under stjärnorna på Terrassen - en bättre utekväll kan du inte få!

Nöjen hela veckan

I veckorna förvandlas Birka Gotland till en flytande folkpark och du möter några av Sveriges bästa dansband på scenen. Både fredag och lördag kliver heta DJs och kända partyband på. Dessutom livemusik med inbjudna artister som bjuder på unplugged uppe på Terrassen till helgen, stämningsfulla pianotoner i Seglarbaren och ett komplett kryssningsprogram med musik, quiz och mycket annat med kryssningsvärdarna.

Upptäck nya smaker

En sak är säker – du behöver aldrig gå hungrig när du kryssar med oss. Välj bland klassisk buffé, maffig skaldjursbuffé, grillat och à la carte. Både finsmakare och  skaldjursälskare får sitt ombord i våra restauranger. Testa vår exklusiva ostron- och kaviarmeny eller sätt tänderna i en klassisk räkmacka uppe på Terrassen. En finare utsikt att vila ögonen på mellan tuggarna kan du inte få!

Sköna upplevelser till sjöss

Ombord är det alltid något kul på gång. Sväng runt på dansgolvet när landets bästa dansband spelar, botanisera i utbudet i taxfreebutiken eller sjunk ner i jacuzzin i Archipelago Spa. Och en sak är säker – du behöver aldrig gå hungrig när du kryssar med oss. Finsmakare, skaldjursälskare och kräsna barnmagar får alla sitt ombord i våra restauranger.

Utflykter

Utflykter

Upptäck Rigas skatter – guidad panoramatur, 3 tim

Sätt dig tillrätta i bussen och låt oss guida dig runt bland Rigas största sevärdheter. Beundra några av de romantiska jugendbyggnaderna (det finns över 800 stycken!), Svartbrödernas hus, den tornprydda S:t Peterskyrkan, katedralen och Svenskporten – ett minne från svenskarnas tid i Lettland. Även Rigas slott, där presidenten huserar, Jakobskyrkan och husen Tre bröder står på agendan.

Efter utflykten återvänder bussen tillbaka till fartyget. Du kan också promenera vidare i Riga på egen hand och sedan ta dig tillbaka till fartyget till fots eller med transferbussen (ingår i utflyktsbiljetten).


Turen tar ca 3 h. Start kl 10.30 (lokal tid) med buss från hamnen/Riga Passenger Port. Ca 40 min stadspromenad ingår – bekväma skor rekommenderas. Bussen åter till hamnen efter turens slut.

Pris: 295:-/pers inkl buss och guidning. Förköp. Utflykter bokas senast 7 dagar före avresa.

**********************************************

I hamnen väntar bussen på att ta oss med till den populära kur- och badorten Jurmala. Genom bussfönstret skymtar Rigas slott och gamla stans karaktäristiska kyrktorn. Efter en kort färd på 20 minuter, förbi Daugava-floden och träkvarteren, är vi framme. Jurmala är välkänt för sina rika naturresurser, som terapeutisk lera, mineralvatten och tallskogar. Här väntar ett oemotståndligt lugn, otämjd natur, frisk luft och en fantastisk, vit sandstrand som stäcker sig flera mil längs vattnet.

Under ett besök på friluftsmuseet – Jurmalas dolda skatt – är det lätt att föreställa sig hur fiskarnas liv tedde sig här under 1800- och 1900-talet. Museet är uppbyggt som en traditionell fiskeby med små hus och fiskebåtar samt en verkstad där du kan prova på att tillverka rep.

På väg till Dzintari konserthus och den intilliggande Majori-stranden kan vi beundra alla flotta sommarvillor från början av förra seklet, när Jurmala omvandlades från fiskeby till semesterparadis för välbärgade Rigabor. Utflykten avslutas med fri tid. Nu kan du njuta av stranden, stoppa tårna i sanden och strosa runt på gågatan med massor av butiker och mysiga restauranger.


Turen tar ca 3 h. Start kl 10.30 (lokal tid) med buss från hamnen/Riga Passenger Port. Bekväma skor rekommenderas. Bussen åter till hamnen efter turens slut.

Pris: 295:-/pers inkl buss och guidning. Endast förköp. Utflykter bokas senast 7 dagar före avresa.

 

 

Avgångs- och ankomsttider

Plats På- och avstigning Avresa Hemkomst
Halmstad Halmstad Arena 04:30 00:15
Falkenberg Falkenbergs Station (vid Friskis&Svettis) 05:00 23:50
Varberg Gamlebyskolans park/hpl ersättningsbuss 05:25 23:20
Kungsbacka Lilla Laxen 06:00 22:45
Göteborg Mässans gata 10 06:25 22:20
Borås Resecentrum 07:05 21:40
Ulricehamn Pendlarpark./Ulricehamnsmotet avf 93 07:30 21:15
Värnamo Buss-stationen 07:40 21:00
Jönköping Resecentrum 08:40 19:35
Huskvarna Stadshuset 08:55 19:20
Gränna Circle K Galgen 09:25 19:00
Stockholm/ingen anslutning Stadsgårdskajen/Vikingterminalen 14:40 14:30

Valid

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
8/9
Se påstigningsplatser och tider
BussKryssning till Riga med Birka GotlandMer än 83 350:-BokaMer information

Hotell

Birka Gotland Hytter
Att vara ombord på Birka Gotland är ett enda stort nöje! Välkommen Hytter ombord på Birka Gotland...
Kontakta oss
Adress:
ErTur
Strandgatan 14
302 45 Halmstad
BG 5554-3789