Skip to main content

Visbykryssning Birka Gotland

Drömmer du om sommarsemester på Gotland? Gör slag i saken med en kryssning till Visby och Gotland – njut av god mat, nöjen och glittriga vyer. Boka din resa här!

Fritextsökning

Visby Utflyktsprogram

Visby Utflyktsprogram

Visby erbjuder massor av spännande utflykter!

 

Gotland Panorama med Visby, 3,5 tim

Gotland är kontrasternas ö med en rik variation när det kommer till natur och arkitektur. Den här utflykten rymmer både besök vid spännande historiska platser och en kort stadsvandring i Visby. 

Med buss kör vi först längs kusten söderut till det pittoreska fiskeläget Gnisvärd i Tofta. En gång i tiden var detta en av Gotlands största fiskehamnar. Här finns ett flertal bevarade fiskebodar och ett litet vackert kapell, idag populärt för bröllopsceremonier. Från hamnen syns den vidsträckta Tofta Strand, en av Gotlands mest kända finkorniga sandstränder.

Vi fortsätter turen och stannar strax till vid öns bäst bevarade skeppssättningar från bronsåldern. Gotland är Sveriges fyndrikaste landskap när det gäller föremål från bronsåldern. Lämningar från bronsålder återfinns runtom på ön, inte sällan nära kusten, i form av stenrösen och skeppssättningar.

Vi vänder tillbaka mot Visby men först ett stopp vid naturreservatet Galgberget som idag är ett naturskönt friluftsområde. Namnet Galgberget härstammar från tiden när platsen användes som avrättningsplats och resterna av galgen som står kvar påminner om den mörka historien. Härifrån bjuds en vidsträckt utsikt ut över havet, längs kusten och in över Visbys välkända siluetter.

Bussen kör oss därefter längs ringmurens nordöstra del och stannar till för avstigning utanför Dalmansporten. Härifrån fortsätter turen till fots in i den medeltida staden, via utsiktsplatsen på KyrkbergetKyrktrappans alla 75 steg är en riktig utmaning, men belöningen riklig i form av världsarvets många gränder och gator, blomstrande trädgårdar och högresta packhus.

Nutid förenas med historia och de unika byggnaderna bevaras i en levande innerstad. Stora Torget som idag kantas av restauranger är fortsatt en handels- och mötesplats. S:ta Karins kyrkoruin är med sina höga valv en tydlig profil på torgets södra sida. Säkert får du se ännu några minnesvärda kulturskatter innan det är dags att åter kliva på bussen för transport tillbaka till hamnen från Almedalen. Vill du passa på att njuta mer av Visby kan du härifrån välja att promenera tillbaka.


Bussturen startar kl 10.00 och tar ca 3,5 timmar. Rekommenderas inte för personer som har svårt att gå. Ta på dig bekväma skor och ta gärna med vattenflaska. Toalett tillgänglig på turen. Bussen återvänder till hamnen efter turens slut. 

Pris: 590:-/vuxen, 455:-/barn 3–12 år. I priset ingår buss och guidning (på svenska). Endast förköp. Utflykten bokas senast 7 dagar före avresa

***************

Rosor och ruiner med smak av Guteglass, 3 timmar.

Den medeltida hansestaden Visby är en av de bäst bevarade i hela Europa där ringmuren, som går tillbaka till 1200-talet omger de gamla stenhusen, kyrkoruinerna och gränderna. Här är historien ständigt närvarande. Under turen besöker vi unika medeltida platser kryddade med historiska berättelser och får smaka glass producerad på Gotland.

Turen startar med buss till Östercentrum för vidare promenad längs med den väl bevarade ringmuren till Dalmansporten, ett av de högsta tornen i ringmuren. Via porten vandrar vi vidare in i medeltida Visby och stannar vid Klinten för en magnifik utsikt över staden och Sankta Maria domkyrka som uppfördes under 1200-talet av inflyttade tyska handelsmän.

Vi fortsätter nerför den långa trappan till domkyrkan och därefter promenerar vi vidare förbi Botaniska trädgården som grundades för mer än 150 år sedan. Närheten till havet och skyddet av ringmuren skapar ett milt klimat som även är behagligt för de mer exotiska växterna som finns här.

Vi trampar vidare på Visbys kullerstensgator, i fotspåren av de köpmän som en gång befolkade staden och stannar vid glassbaren, som är belägen vid en av de vackraste utsikterna i Visby. Här smakar vi lokalt producerad ekologisk glass med naturliga råvaror, samtidigt som vi njuter av utsikten över staden.

Efteråt promenerar vi ner till den gamla Hansahamnen Almedalen som en gång i tiden var huvudingången till Visby. Här, precis vid havet, ligger det äldsta tornet i muren, Kruttornet, daterat omkring 1160.

Turen avslutas inne i staden där du kan välja att promenera vidare i Visby på egen hand och sedan ta dig tillbaka till fartyget till fots, eller om du väljer att åka med transfersbussen


Bussturen startar kl 10.00. Utflykten tar ca 3 timmar. Sträckor till fots förekommer. Rekommenderas inte för personer som har svårt att gå. Använd bekväma skor och ta gärna med vattenflaska. Toalett tillgänglig på turen. Bussen återvänder till hamnen efter turens slut.

Glassbaren har ännu inte öppnat för säsongen när du reser med avgång 30/3 eller 1/4, men du kommer ändå att få möjlighet till en privat provsmakning av deras goda glass. 

Pris: 285:-/vuxen, 220:-/barn 3–12 år. I priset ingår buss till Östercentrum, guidning (på svenska) samt provsmakning. Endast förköp. Utflykten bokas senast 7 dagar före avresa.

Bokningsbart  inom kort

*********************

Fårö, den magiska ön i norr, 6 timmar

Följ med på en härlig heldagsutflykt med lunch till mytomspunna Fårö, ett av Gotlands mest kända besöksmål. Dagen bjuder på säregen natur med vindpinad tallskog, myrar, ståtliga raukar och långa sandstränder. 

Med buss tar vi oss norrut till färjeläget i Fårösund och efter en kort färjetur når vi den populära ön för dagens höjdpunkter.

Vi kör genom det säregna landskapet och gör ett första stopp vid Fårö kyrka från 1100-talet. Här på kyrkogården vilar mästerregissören Ingmar Bergman, som bodde på Fårö i över 40 år. Många av hans filmer spelades in på ön med naturen som kuliss. Fårös speciella ljus och karga landskap har lockat konstnärer och artister i århundraden.

Vi stannar och avnjuter en vällagad lunch innan vi fortsätter på små slingriga vägar genom naturreservat och raukområden, förbi lambgift och fiskebodar där guiden tar med dig till flera unika smultronställen runt om på den lilla ön. Efter en stund närmar vi oss Langhammars och Digerhuvuds naturreservat med sina imponerande raukfält. De ståtliga kalkstenformationerna har stått här sen urminnes tider och är utan tvekan de mest fotograferade på hela Gotland. Här får du möjlighet att gå runt bland de vackra naturliga skulpturerna som ändrar utseende från vilket håll du än tittar.

Den ständiga närvaron av havet har satt sin prägel på ön med karga hedar och knotiga tallar som trotsigt kämpar mot naturens påfrestningar. På 1800-talet bodde här över 1 000 personer, idag endast 500. Både gotlänningarna och turisterna älskar Fårö som varje år har flera tusen besökare. Idag blandas moderna sommarhus med gamla kalkstensgårdar och långsträckta stenmurar som avgränsar lammens beteshagar.

Namnet Fårö har faktiskt inte det minsta med får att göra även om fårskötsel än i dag är viktigt här. Gamla skrifter vittnar om namnet Faroyna som troligen består av orden farväg eller farvatten och ö. Fårö fascinerar och är fullspäckat med upplevelser. Hoppas du får samma känsla som många andra – En gång Fårö, alltid Fårö! Efter en spännande dag vänder vi åter mot Visby och tillbaka till kryssningskajen.


Turen startar kl 10.00 och tar ca 6 timmar (varav ca 3 timmars bussresa). Bekväma skor rekommenderas. Bussen återvänder till hamnen efter turens slut. 

Pris: 785:-/vuxen, 715:-/barn 3–12 år. I priset ingår i buss, guidning (på svenska) och lunch. Endast förköp. Utflykten bokas senast 7 dagar före avresa.

Obs! Utflykten är inte bokningsbar för avresor 30/3, 1/4 samt 23/6–30/7 2024

 

Nöje ombord

Nöje ombord

Massor med nöjen

På Birka Gotland bjuder vi på härlig underhållning med shower, livemusik och uppträdanden varje kväll.

Våra kryssningsvärdar kommer att att berätta mer om just din eller dina sommardestinationer innan kvällsunderhållningen drar igång. Njut sedan av pianotoner i Seglarbaren eller vacker trubadursång. Och så klart är dansgolvet öppet med några av Sveriges bästa dansband på scen! Skön stämning och magiska skärgårdsvyer, ja det får du på köpet.

Showtajm, gott folk!

Ombord levererar våra showartister sprudlande sång- och musikglädje med upp till tre olika shower under resan. Håll utkik efter tider i kryssningsprogrammet, det här får du inte missa.

Se vilka som spelar ombord här:

Mat ombord

Mat ombord

Skaldjursbuffé

Birka Gotlands restauranger
Avnjut skaldjursbuffé, lyxig à la carte, nygrillat, fransk bistroklassiker eller trendig streetfood. Med fem restauranger, lika många barer och ett café ombord finns det något för alla smaker.

Sjösalen – bufférestaurang
Ät gott i trivsam miljö, inspirerad av vår vackra skärgård. Plocka fritt bland förrätter, varmrätter och desserter. Ta så mycket du vill och upptäck nya höjdarrätter! Vin, öl, läsk och kaffe ingår i priset.

Salongen – à la carte
Avnjut havets läckerheter, mat i världsklass och den strålande skärgårdsutsikten. Förhandsboka online för förmånligt pris eller sväng förbi på drop in ombord.

Compagniet
Restaurangen för dig som önskar grillat till middag. Vi handplockar köttet efter smak, mörhet och marmorering. Här finns högkvalitativt hängmörat gårdskött från Gotland, saftiga burgare och lyxig oxfilé. Som alternativ till grillmenyn kan du även välja skaldjursbuffé. Drop in i mån av plats från kl 17.30, men förhandsbokning rekommenderas om du vill vara garanterad ett bord.

Bistro Bakfickan
Middagsmenyn i vår trevliga bistrorestaurang består av franska klassiker som moules marinières, steak tartar, beef bearnaise, anka och ostron. Vill du hellre spisa skaldjursbuffé från restaurangen intill så ordnar vi det. Ingen förbokning behövs – bara att komma förbi och slå dig ner vid ett ledigt bord.

Terrassen Bar & Kök
Den rymliga, uppiffade terrassen på däck 10 är Birka Gotlands naturliga samlingspunkt med glastak och panoramavyer över kobbar och skär. På vår takterrass njuter du av trendiga streetfoodrätter från hela världen, sallader och klassiska räkmackor till levande musik. Är ni flera i sällskapet går det alltid bra att beställa in olika rätter att dela på. Vill du ta en nypa frisk luft är det bara en glasdörr mellan dig och soldäck. Sugen på något gott efter dansen? Torsdag–lördag serveras nattamat till hungrande kvällsuddare.

Starta dagen med finfrukost
Frukostbuffé eller Salongens lite lyxigare Grand Brunch (ingår i svit) kan du smidigt addera när du bokar din kryssning. Så klart går det också bra att svänga förbi Lobbyn för en enklare frukost när det passar dig.

Loungen
Fartygets hjärta är café, bar, butik och info i ett. Och det första som möter dig när du kliver ombord. Här kan du fira med lite bubbel eller kanske bara slår dig ner med finkaffe och bulle när det suger i fikatarmen.I Loungen kan du även köpa frukostpaket, shoppa fashion och beauty i den snygga butiken och informationsdisken hjälper dig med svar på dina frågor.

Seglarbaren
Klassisk piano- och cocktailbar där bardisken är utformad som en segelbåt. Seglarbaren ligger i anslutning till våra restauranger, så du behöver inte ta många steg för att växla om till fast föda.

Spabaren
Baren ligger i anslutning till spat, men är öppen för alla. En lugn oas där du kan avnjuta både något uppfriskande och skärgårdens skådespel utanför akterfönstret.

Backstage
I nattklubbens bar kan du beställa in det senaste från drinkmenyn innan du beger dig ut på dansgolvet.

Mer om restaurangerna ombord

Spa ombord

Spa ombord

Spabaren

Birka Gotland Archipelago Spa
Skäm bort dig i nyrenoverade Archipelago Spa. Din avkopplande oas ombord, där du kan dra dig tillbaka en stund och bara vara. Tänk spabehandlingar som är välgörande för både kropp och sinne, bastu med havsutsikt och inom- och utomhusjacuzzi med magiska vyer över skärgården.

Spabehandling signerad BABOR eller ELEMIS – välj bland klassisk massage, ansiktsbehandling och manikyr. För att skänka dig en spaupplevelse utöver det vanliga använder vi oss av högkvalitativa produkter från två av Europas mest välkända och exklusiva märken.

Boka en expressbehandling på 20 minuter eller 75 minuter ren och skär lyx. Spaentré ingår alltid vid behandlingar som är 45 minuter eller längre.

Privat bastu
Vill du basta i goda vänners lag kan du hyra hela bastun på spaavdelningen. Då ingår både mousserande vin, fruktfat, vatten och spaentré.

Joggingtur med magiska vyer
Allra högst upp, på däck 11, hittar du en löpar-/promenadbana i det fria. Fyll lungorna med frisk havsluft samtidigt som själen får sitt, när de vackra skärgårdsvyerna avlöser varandra. Kan det vara löparbanan med världens bästa utsikt? Mycket möjligt.

Priser
Entré vid förhandsbokning 295:-

2 tim inkl badrock och handduk. I spareceptionen kan du köpa badtofflor eller och hyra badkläder.


Spameny (inkl priser)Öppettider kl 9.00–13-00, 17.30–22.00


Privat bastu
Privat bastu 2200:-/2 tim. I priset ingår spaentré, ett glas mousserande vin, fruktfat och vatten.

Bra att veta
Åldersgräns för Archipelago Spa och behandlingar är 18 år.

Avgångs- och ankomsttider

Plats På- och avstigning Avresa Hemkomst
Malmö Hyllie Arena, Bussparkering 05:00 01:00
Lund/Lomma Circle K Lomma, Bronsgat. (avfart 20) 05:20 00:40
Löddeköpinge Dahls Hotell Center Syd 05:30 00:30
Ängelholm McDonalds 05:40 00:10
Falkenberg Nya jvgstationen (vid Friskis&Svettis) 05:50 00:10
Landskrona Nya Stationen 05:50 00:10
Båstad Båstad Station (nya) 06:00 23:50
Slöinge Asigekrysset 06:05 23:55
Getinge Motellet 06:10 23:50
Helsingborg Ramlösa Station, vid Circle K La Cours gata 06:10 23:50
Mellbystrand McDonalds 06:10 23:40
Kvibille Gästis 06:20 23:40
Åstorp Lidl 06:30 23:35
Halmstad Halmstad Arena (hörnet mot Circle K) 06:35 23:20
Växjö Resecentrum (vid Tegnerkyrkogården) 06:50 23:10
Örkelljunga Skåneporten 06:55 23:10
Torup Tanka, fd Rejmes 07:05 22:45
Alvesta Folkets Hus 07:15 22:45
Hyltebruk Macken/Nissastigen 07:15 22:35
Markaryd Kvantum 07:20 22:45
Smålandsstenar Buss-stationen 07:40 22:10
Ljungby Busstationen 07:55 22:05
Bredaryd Macken 08:00 21:50
Forsheda Macken 08:10 21:40
Värnamo Buss-stationen 08:25 21:25
Klevshult Smålandsrasta 09:15 20:50
Jönköping Resecentrum 10:00 20:05
Huskvarna Stadshuset 10:15 19:50
Gränna Circle K Galgen 10:45 19:30
Stockholm/ingen anslutning Stadsgårdskajen/Vikingterminalen 16:00 14:30

: 2024-06-25, 2024-07-07, 2024-08-05

Plats På- och avstigning Avresa Hemkomst
Varberg Gamlebyskolan park/hpl Ers.buss 06:20 23:30
Kungsbacka Lilla Laxen 07:00 22:40
Göteborg Mässans gata 10 07:30 22:20
Borås Resecentrum 08:20 21:30
Ulricehamn Pendlarpark./Ulricehamnsmotet avf 93 08:50 21:10
Jönköping Resecentrum 10:00 20:05
Huskvarna Stadshuset 10:15 19:50
Gränna Circle K Galgen 10:45 19:30
Stockholm/ingen anslutning Stadsgårdskajen/Vikingterminalen 16:00 14:30

: 2024-07-28, 2024-08-09

Plats På- och avstigning Avresa Hemkomst
Jönköping Resecentrum 10:00 20:05
Huskvarna Stadshuset 10:15 19:50
Gränna Circle K Galgen 10:45 19:30
Stockholm/ingen anslutning Stadsgårdskajen/Vikingterminalen 16:00 14:30

: 2024-06-30

Plats På- och avstigning Avresa Hemkomst
Malmö Hyllie Arena, Bussparkering 05:00 01:00
Lund/Lomma Circle K Lomma, Bronsgat. (avfart 20) 05:20 00:40
Löddeköpinge Dahls Hotell Center Syd 05:30 00:30
Ängelholm McDonalds 05:40 00:10
Falkenberg Nya jvgstationen (vid Friskis&Svettis) 05:50 00:10
Landskrona Nya Stationen 05:50 00:10
Båstad Båstad Station (nya) 06:00 23:50
Slöinge Asigekrysset 06:05 23:55
Getinge Motellet 06:10 23:50
Helsingborg Ramlösa Station, vid Circle K La Cours gata 06:10 23:50
Mellbystrand McDonalds 06:10 23:40
Kvibille Gästis 06:20 23:40
Åstorp Lidl 06:30 23:35
Halmstad Halmstad Arena (hörnet mot Circle K) 06:35 23:20
Växjö Resecentrum (vid Tegnerkyrkogården) 06:50 23:10
Örkelljunga Skåneporten 06:55 23:10
Torup Tanka, fd Rejmes 07:05 22:45
Alvesta Folkets Hus 07:15 22:45
Hyltebruk Macken/Nissastigen 07:15 22:35
Markaryd Kvantum 07:20 22:45
Smålandsstenar Buss-stationen 07:40 22:10
Ljungby Busstationen 07:55 22:05
Bredaryd Macken 08:00 21:50
Forsheda Macken 08:10 21:40
Värnamo Buss-stationen 08:25 21:25
Klevshult Smålandsrasta 09:15 20:50
Jönköping Resecentrum 10:00 20:05
Huskvarna Stadshuset 10:15 19:50
Gränna Circle K Galgen 10:45 19:30
Stockholm/ingen anslutning Stadsgårdskajen/Vikingterminalen 16:00 14:30

: 2024-07-15

Valid

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
25/6
Se påstigningsplatser och tider
Buss/BåtVisbykryssning med Birka Gotland Mer än 81 090:-BokaMer information
30/6
Se påstigningsplatser och tider
Buss/BåtVisbykryssning med Birka Gotland Mer än 81 090:-BokaMer information
7/7
Se påstigningsplatser och tider
Buss/BåtVisbykryssning med Birka Gotland Mer än 81 090:-BokaMer information
15/7
Se påstigningsplatser och tider
Buss/BåtVisbykryssning med Birka Gotland Mer än 81 090:-BokaMer information
28/7
Se påstigningsplatser och tider
Buss/BåtVisbykryssning med Birka Gotland Mer än 81 090:-BokaMer information
5/8
Se påstigningsplatser och tider
Buss/BåtVisbykryssning med Birka Gotland Mer än 81 090:-BokaMer information
9/8
Se påstigningsplatser och tider
Buss/BåtVisbykryssning med Birka Gotland Mer än 81 090:-BokaMer information
Kontakta oss
Adress:
ErTur
Strandgatan 14
302 45 Halmstad
BG 5554-3789