Skip to main content

Julmarknad i Schwerin

Den charmiga staden Schwerin med sagoslott och en fängslande gammal stadskärna bjuder på stämningsfull julmarknad. 
Fritextsökning

Dagsprogram

 • I Schwerin, som är Mecklenburg-Vorpommerns huvudstad hittar du julmarkanden i en sagovärld. I de äldsta delarna av staden finns imponerande korsvirkeshus och i närheten avtorget finns Domkyrkan, den enda medeltida byggnad, som klarat sig. I Schwerin finns ett fantastiskt sagoslott slott med anor från 1400-talet och som ringar in Julmarknaden.
  På torget och gatorna i gamla sta’n anordnas varje år en stor julmarknad, där
  man kan få en försmak av julen. Där saluförs julgodis och julpynt och lite annat smått och gott och där kan man värma sig med en kopp glühwein eller äta en äkta bratwurst eller något annat gott.

 • DAG 1 HEMORTEN - SCHWERIN

  Tidigt på morgonen och kör söderut. Resan går över Öresundsbron Vår guide kommer att berättta allt om resvägen och vårt resmål Schwerin. Vi åker genom Danmark och tar färja från Gedser till Rostock alternativ åker vi via Puttgarden. Fram på tidiga kvällen når vi vårt hotell Intercity som är ligger direkt vid järnvägstationen och bara ett stenkast från centrum med julmarknad och affärer.

 • DAG 2 SCHWERIN

  Från hotellet är det bara inte långt till julmarknadens centrum; torget framför den imponerande tegelkyrkan i Gamla stan där hittar du stadens 25 meter höga julgran som strålar i skenet av över tusen juleljus. Här ligger också vackert inredda julbodar som står sida vid sida med allt vad som hör julen till. Och givetvis hittar även brända mandlar, kastanjer och tysk bratwurst när hungern smyger sig på.

  Mecklenburg-Vorpommern är platsen där några av medeltidens mest betydningsfulla städer är samlade och bland de praktfulla städerna Rostock och Wismar har Schwerin sin helt egen position, då staden sägs ha ett helt extraordinärt sagolikt uttryck. Stadens landmärke är det vackra Schwerin Slott som med sin pampighet manifesterar den rikedom som strömmade till Schwerin för flera århundraden sedan, under den historiska hansatiden, och slottet är lika vackert och sevärt under vintern och julmarknadstiden.
  Naturen är också något utöver det vanliga: Törnrosaslottet i Schwerin speglar sig vackert i sjön Schweriner See, en av de många sjöarna som ligger i området.

 • DAG 3 SCHWERIN -HEMORTEN

  Vi påbörjar hemresan efter frukosten och tar samma färdsätt och väg som på nerresan

Karta

Hotell

InterCity Hotel Schwerin
Grunthalplatz 5-7 19053 Schwerin Deutschland +49 385 5950-0 Hotel Intercity i Schwerin
Kontakta oss
Adress:
ErTur
Strandgatan 14
302 45 Halmstad
BG 5554-3789