Skip to main content

Norge med Hurtigruten

Någon gång i sitt liv måste man åka världens vackraste sjöresa, Hurtigruten. Varierande landskap, höga bergsväggar, djupa fjordar och grönklädda dalar byter av varandra under resan. Besök i både Trondheim och Bergen blir det också.

Fritextsökning

Dagsprogram

 • DAG 1 HEMORTEN – LILLEHAMMER-ÖYER

  Vi reser från Skåne och västkusten och sedan vidare norrut i Bohuslän. Innan vi passerar Svinesundsbron har vi stannat till för förmiddagskaffe. Resan går vidare i Norge längs landets största sjö Mjösa till dess norra del, där Lillehammer ligger där vi och tittar på OL-backarna innan vi kommer fram till vårt hotell Scandic Hafjell i Öyer.

 • DAG 2 ÖYER-TRONDHEIM

  Vi färds genom den vackra Gudbrandsdalen. Här blandas norsk natur med historia. När vi passerat Dombås är vi uppe på Dovrefjäll – själva högfjället. Mot eftermiddagen kommer vi till Trondheim, en av Norges äldsta städer. Vi gör en busstur genom den vackra staden och ser bland annat Fredrikstens fästning och Nidarosdomen.(Inträde ca 100:-)
  Vi checkar in på vårt hotell som serverar god middag.

 • DAG 3-4 TRONDHEIM – BERGEN MED HURTIGRUTEN.

  Nu har vi framför oss en av resans verkliga höjdpunkter! Hurtigrutens fartyg går ut genom Trondheimsfjorden. På vår resa söderut avlöser fjordar, fjäll och kustsamhällen varandra. På kvällen serveras en härlig middag. Natten är ljus så det blir kanske sent innan vi går och lägger oss! På morgonen njuter vi av frukosten och allt det vackra vi ser utanför fönstren. Skärgården förändras hela tiden, växtligheten blir frodigare och klimatet mildare. I Bergen går vi iland och där väntar vår buss. Vi kör en liten rundtur i Bergen och sedan blir det fri tid att på egen hand upptäcka staden. Bergen blev en viktig handelsstad under Hansan och är det än idag. Vi checkar in på vårt hotell och äter gemensam middag. På kvällen gör vi en kvällspromenad för de som önskar och tar eventuellt en tur med Flöybanan upp till Flöyen där man har en fantastisk utsikt över hela Bergen (tillägg ca 100 NOK ).

 • DAG 5 BERGEN - GEILO.

  I dag väntar en underbar dag med fjordar, fjäll och forsar till Gudvangen och Naeröyfjorden, Norges kanske vackraste fjord!
  Vi kliver ombord på ännu en båt och får uppleva en härlig resa på några timmar Under båtturen passerar vi gården Styvi som är med i programmet ”Där ingen skulle tro att man kan bo”.

  Målet för resan är Flåm vid Aurlandsfjorden. Vi fortsätter genom dalen upp till Geilo. Här övernattar vi och njuter av middagen på hotellet.

 • DAG 6 GEILO – HEMORTEN

  Vi lämnar Geilo och via Oslo kommer vi så småningom in i Sverige igen. Vi stannar för middag innan vi är på väg mot respektive hemort.(ingår ej)

Kontakta oss
Adress:
ErTur
Strandgatan 14
302 45 Halmstad
BG 5554-3789