Skip to main content

Wapnö Julmässa

Wapnös fantastiska miljö och de många utställarna ger en försmak av julen. Här finns hantverkare av alla de slag och matboden är fylld med julens delikatesser.​Hela gården andas julstämning med tända marschaller, julgranar, levande eldar, upplysta fönster, julsånger och inte minst julens alla dofter.

I Wapnö Magasin möter du en del av landets skickligaste hantverkare. Det julpyntade korsvirkesmagasinet är fylld med bruks – och prydnadsföremål som vittnar om ett unikt hantverkskunnande från både nya och gamla utställare. Även andra våningen på mejeriet är fyllt av genuint hantverk, vackra kläder, smycken mm.

 

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Mängder av delikatesser – känn dofterna, smaka och njut!
  I växthuset framför gårdsbutiken och ute på mässområdet hittar du en mängd spännande delikatesser, mest från gårdsbutiker och småskaliga producenter, allt av hög kvalitet. Här handlar du som man gjorde förr, då det alltid skulle provsmakas en bit korv, ost, sill eller godis, du har producenten framför dig och kan ställa frågor om varan och dess ursprung. Passa på att handla speciella läckerheter till julbordet!

  Låt barnen uppleva en öppen gård

  Tag med barnen till Wapnö och se på korna, mjölkningen och de nyfödda kalvarna. Prova på att mjölka våra Wapnökossor, provsitt en riktig traktor och sjung julsånger med vår tomtekör.
  Mjölkningskarusellen är igång till kl. 12:00 och startar igen kl. 18:00
  Hela gården är öppen och här råder full aktivitet, för trots att det är julmässa måste korna mjölkas, kalvar skötas om och gödseln ska bli biogas. Mjölken och våra andra produkter ska packas och levereras till butiker. Som mässbesökare kan du följa mjölkens väg från mjölkningskarusellen till mejeriet, besöka vår BB-avdelning, och har du tur får du kanske se en kalv födas. På Wapnö Julmässa har vi korna runt knutarna!

 • Program

  Vi startar i Malmö och kör längs E6:an till Halmstad. Strax utanför Halmstad ligger Wapnö.

  På slottsgårdens ojämna kullersten möts man av den ljust gula fasaden till slottet. Innanför de stora trädörrarna har vi salar som används både till fest och till konferens. Bottenvåningen är fördelad på matsal, kabinett, salong och garderob. Här finns även ett fascinerande rum med väggar klädda i välbevarade historiska gobelänger.Nu har hela slottet klätt om för Julmässa.

  Under dagen har vi gott om tid att se oss runt bland alla utställare.
  Vi kommer bli serverade Gröt och smörgås som man kan äta när man önskar.

  Hemresa 16.00


Avgångs- och ankomsttider

Plats På- och avstigning Avresa Hemkomst
Malmö Hyllie Arena, Busspark Arenagatan 09:00 00:00
Landskrona Landskrona Station 09:30 00:00
Helsingborg Ramlösa Station vid Circle K La Cours gata 10:00 00:00
Ängelholm McDonalds 10:30 00:00
Båstad Båstad Station (nya) 10:50 00:00
Mellbystrand McDonalds 11:00 00:00

Valid

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
24/11
Se påstigningsplatser och tider
BussWapnö JulmässaMer än 8895:-BokaMer information
Kontakta oss
Adress:
ErTur
Strandgatan 14
302 45 Halmstad
BG 5554-3789