Skip to main content

Wicked i Göteborg

Sverigepremiär för den största uppsättningen någonsin av Wicked – succémusikalen som tagit världen med storm.

Musikal i två akter med musik och sångtexter av Stephen Schwartz. Manus Winnie Holzman. Baserad på Gregory Maguires roman. Regi Samuel Harjanne. Svensk översättning Calle Norlén.

Den fantastiska berättelsen om häxorna i Oz.

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Musikalen Wicked berättar historien om vad som hände i landet Oz innan Dorothy kom dit (i den klassiska filmen Trollkarlen från Oz), ur de båda häxornas perspektiv. Hur de omaka vännerna Elphaba och Galinda fann varandra, blev till den onda respektive den goda häxan och lyckades besegra den elake trollkarlens tyranni. Det är en historia om utanförskap, mod och kärlek, berättad med magi, fantasi och fantastisk musik. Flera av låtarna, bland annat ”Defying gravity”, har blivit stora hits.
  Uppsättningen i Göteborg är den största någonsin, med utökad orkester, stor ensemble och hisnande scenlösningar. I huvudrollen som Elphaba, ”the wicked witch of the west”, debuterar 23-åriga Feline Andersson. Galinda, som blir till den goda Glinda, sjungs av Anna Salonen, som tidigare medverkat i bland annat musikalen Oliver! på GöteborgsOperan.
  För regi står finländaren Samuel Harjanne, som regisserat en lång rad stora musikaler i England, Estland och Finland – flera av dem tillsammans med koreografen Gunilla Olsson Karlsson. Dirigent och musikaliskt ansvarig är Björn Dobbelaere, som på GöteborgsOperan har dirigerat och varit musikaliskt ansvarig för stora musikaluppsättningar. Scenografen och kostymdesignern som kallar sig takis bygger ett magiskt Oz som skiftar mellan sagolik historisk miljö och hotfullt, futuristiskt övervakningssamhälle.
  Musikalen Wicked firar 20 år och är en av världens mest populära musikaler. Originaluppsättningen hade världspremiär på Broadway 2003 – där den hittills spelat 7 000 föreställningar – och premiär i West End tre år senare.

 • Program

  Vi startar vid lunchtid och kör längs E:6an
  Vi äter gemensam middag på trevlig restaurang med inriktining på fisk då vi befinner oss i Göteborg. Efter måltiden kör vi till Göteborgsoperan där Musikalen Wicked går av stapeln 18.00. Efter föreställningen, som är 3 timmar lång, är det dags för hemresa.

Avgångs- och ankomsttider

Plats På- och avstigning Avresa Hemkomst
Helsingborg Ramlösa Station vid Circle K La Cours gata 12:00 00:00
Ängelholm McDonalds 12:40 00:00
Båstad Båstad Station (nya) 13:00 00:00
Mellbystrand McDonalds 13:10 00:00
Halmstad Halmstad Arena 13:30 00:00
Falkenberg Stationen (ö sidan) 14:00 00:00
Varberg Gamlebyskolan park/hpl Ers.buss 14:30 00:00

Valid

Karta

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
23/3
Se påstigningsplatser och tider
BussWicked på GöteborgsoperanMer än 81 695:-BokaMer information
Kontakta oss
Adress:
ErTur
Strandgatan 14
302 45 Halmstad
BG 5554-3789