Skip to main content

Höga Kustenkryssning Cinderella

Följ med på en tredagarskryssning till Höga Kusten och Härnösand och upplev en unik mix av vild natur och kornblått hav. När vi glider fram inomskärs kan du beundra världens högsta kustlinje från soldäck på vårt kryssningsfartyg Viking Cinderella. I land har du flera spännande utflykter att välja på! Och på vägen dit njuter du av ett tillbakalutat båtliv med god mat, shopping och roliga aktiviteter för barnen. Du väljer om du vill åka buss till Stockholm eller ta egen bil eller tåg.
 

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Välkommen till världsarvet
  Höga Kusten tar andan ur sina besökare. De dramatiska klipporna som stupar rakt ner i havet är resultatet av världens största landhöjning, hela 800 meter sedan isen började smälta efter den senaste istiden. Och den fortgår än i dag. Högakustenbron, Sveriges svar på Golden Gate, och det mäktiga Skuleberget är några av de mest kända landmärkena. År 2000 upptogs Höga Kusten på Unesco:s världsarvslista, och har på senare år poppat upp som en av Sveriges främsta attraktioner. Och du som bara behöver kliva på Cinderella för att ta dig hit!

 • Dag 1: Stockholm

  Väljer du bussresa så startar vi under morgonen för att under eftermiddagen komma till Stockholm och Stadgårdskajen därifrån Cinderella seglar 16.00
  Väljer du att ta egen bil så möts vi ombord. Bilen parkerar du med enkelhet ombord. Där står den säkert under hela kryssningen. Vi träffas på kvällen i Viking buffen där personalen har blivit mycket duktiga på att servera buffé på ett Coronasäkert manér. Det händer en hel del ombord på våra fartyg varje dag. Förutom våra egna duktiga kryssningvärdar som ser till att kryssningprogrammet är laddat med aktivteter och musik väntar också trubadurer, artistpelningar och några av Sveriges främsta ståuppartister. Alla ger sitt bästa för att bjuda dig på bra underhållning.

 • Dag 2: Härnösand

  Välj någon av alla våra utflykter. Se under Utflyktsprogram. Du kan välja utflykt direkt vid bokningen eller senare under Mina boknnigar

  Härnösand
 • Dag 3: Stockholm

  Vi börjar dagen med brunch i Vikingbuffén. Innan vi når Stockholm 14.30 får vi härliga timmar
  Ombord på Cinderella. Vi åker genom Stockholms charmiga skärgård som vi kan se från soldäcket eller varför inte ta en titt på vilken underhållning som presenteras av fartygets nöjdesvärd. Vid ankomsten till Stockholm väntar bussen på att köra hemåt eller om du har bilen ombord så väljer du själv hur resan går vidare.

Utflyktsprogram

Stadsvandring i Härnösand

Upptäck Härnösand, en av Sveriges absolut mysigaste sommarstäder! Under den guidade promenaden får vi ta del av stadens historia och veta mer om byggnaderna och människorna som levt och verkat här genom tiderna.

Härnösand grundades 1585 och är en av Norrlands äldsta städer, så historierna är många och fascinerande. Från stadens torg promenerar vi genom centrum och den välbevarade gamla stadsdelen Östanbäcken med vackra 1700- och 1800-talshus.

Vi hinner också med ett besök i Härnösands mäktiga vita domkyrka, en av Sveriges förnämsta nyklassicistiska byggnader. Här får vi bland annat höra berättelsen om den 17 meter långa regnbågsmattan som pryder altargången. En perfekt miniutflykt för dig som vill sträcka på benen i land efter kryssningen!

Turen tar ca 1,5 tim. Start kl 10.30 med buss från Djuphamnen. Bekväma skor rekommenderas. Promenad eller med Hop On Hop Off-bussen åter till hamnen efter turens slut.

Pris: 240:-/pers inkl transfer och guidad promenad. Endast förköp. Utflykter bokas senast 7 dagar före avresa

 

Härnösand med svindlande vyer

Följ med på stadsvandring genom Norrlands bästa sommarstad, med anor ända från 1585. Längs promenaden berättar vår guide allt om Härnösands spännande historia, byggnaderna och människorna som levt och verkat här. Vi strosar genom den historiska stadsdelen Östanbäcken med alla vackra trähus och beundrar ståtliga Härnösands domkyrka med den 17 meter långa regnbågsmattan, en symbol för mångfald och allas lika värde.

Efter vandringen tar vi bussen till toppen av Vårdkasberget med milsvid utsikt över staden och havet. Upplevelsen toppas med en Höga kusten-buffé på anrika Sankt Petri Logens restaurang.

Turen tar ca 3 tim 40 min. Start kl 10.30 med buss från Djuphamnen. Bekväma skor rekommenderas. Bussen åter till hamnen efter turens slut.

Pris: 545:-/pers inkl buss, guidning och lunch. Endast förköp. Utflykter bokas senast 7 dagar före avresa.

Hemsö fästning – historia och havsutsikt

Låt våra duktiga guider ta dig med till kalla krigets dagar vid Hemsö fästning. I natursköna omgivningar, mitt i Ångermanälvens mynning, ligger det som en gång var kustförsvarets största anläggning. Förr var fästningen klassad som topphemlig, men nu har du chansen att känna på hur det var att verka och leva där för de 360 män som huserade i anläggningen. Samtidigt får du höra mer om de hot Sverige stod inför efter andra världskrigets slut.

Utflykten bjuder på många minnesvärda upplevelser både under och över jord, med milsvid utsikt över kust och hav från det 140 meter höga Storåberget. Innan vi tar oss tillbaka till hamnen avnjuter vi lunch i fästningens restaurang, där köket bjuder på lokala matupplevelser och gott kaffe till magnifika havsvyer.

Turen tar ca 3 tim 40 min. Start kl 10.30 med buss från Djuphamnen, kort färjetur över till Hemsön. Bekväma skor rekommenderas. Bussen åter till hamnen efter turens slut.

Pris: 635:-/pers inkl buss, guidning och lunch. Endast förköp. Utflykter bokas senast 7 dagar före avresa.

Högakustenbron och lokala delikatesser

Följ med på en utflykt där du får uppleva allt från spektakulära broar till surströmmingtapas och historiska händelser. I fokus står så klart den mäktiga Högakustenbron, som med sina 180 meter ovan vattenytan är ett av Sveriges högsta byggnadsverk. Tycker du att den liknar Golden Gate-bron i San Fransisco? Det är ingen slump, när bron byggdes 1997 stod den amerikanska hängbron som förebild. Vi beundrar bron och den magnifika utsikten från Hotell Höga Kusten medan vi mumsar på en surströmmingstapas – ett perfekt tillfälle att testa den omdiskuterade delikatessen.

Hotellet är välkänt för sitt goda kök, och till lunch serveras ännu fler lokala läckerheter, som stekt inlagd strömming. Till kaffet kan du njuta av bygdens stolthet, chokladdoppat tunnbröd. Här kan du också passa på att köpa souvenirer i form av lokalt hantverk och delikatesser.

På väg tillbaka åker vi över ännu en spektakulär bro – Sandöbron. När den första Sandöbron byggdes 1939 störtade gjutformen för spannet samman och 18 arbetare omkom. En tragisk olycka som enbart blev en notis i rikspressen eftersom andra världskriget bröt ut dagen därpå. Vid södra brofästet står monumentet från Ådalen 31, en viktig del av den lokala historien och en händelse som gav eko över hela landet.

Turen tar ca 3 tim 15 min. Start kl 10.30 med buss från Djuphamnen. Bekväma skor rekommenderas. Bussen åter till hamnen efter turens slut.

Pris: 760:-/pers inkl buss, guidning och lunch. Endast förköp. Utflykter bokas senast 5 dagar före avresa.

Utflykt till Hernö Gin

Lär dig mer om gintillverkning och smaka på världens bästa GT – med norrländsk touch!

Det doftar gott av enbär hos Hernö Gin, Sveriges första och världens nordligaste renodlade ginproducent. Destilleriet är beläget i ett rött hus med vita knutar i den lilla byn Dala, strax utanför Härnösand. Den lilla uppstickaren har fått flest priser av alla ginmärken i Europa mellan 2013 och 2018. Dessutom har grundaren Joe Hillgren tilldelats utmärkelsen Gin Grand Master hela två gånger. Inte undra på att det smakar gott i glasen.

Här får du höra allt om destilleriets resa, om tillverkningen och träffa Marit – den handslagna kopparpannan. Och så klart testa gin och lära dig mer om vad som påverkar doft och smak. Visningen inleds med ett smakprov av världens bästa gin och tonic – skål!

Turen tar ca 2,5 tim. Start kl 10.30 med buss från Djuphamnen. Bekväma skor rekommenderas. Bussen åter till hamnen efter turens slut.

Pris: 635:-/pers inkl buss, guidning och provsmakning. Endast förköp. Utflykter bokas senast 5 dagar före avresa.

High Coast Whisky – rundtur med provning

Älskar du whisky och gamla skrönor? Då kommer du att älska den här utflykten! Efter ett kort fotostopp vid den mäktiga Högakustenbron är vi framme vid Ångermanälvens brusande mynning. Här ligger High Coast Whisky, ett av världens nordligaste whiskydestillerier.

Under en guidad tur får vi inblick i den världskända whiskyn och dess fem framgångsfaktorer: klimatet, älven, noggrannheten, råvarorna och faten. Ambitionen är hög – att skapa världens bästa maltwhisky. Under World Whisky Awards 2017 i London tilldelades destilleriet priset för bästa whisky i klassen Swedish whisky. Vi får höra allt om destilleriets historia och även en och annan skröna från den gamla flottarepoken längs Ångermanälven.

Efter en god lunch, med råvaror från bygden, är det dags för det vi alla väntat på: whiskyprovning av den bästa svenska whiskyn vid World Whisky Awards 2017. Vi testar tre sorter under ledning av High Coast Whiskys experter. På vägen tillbaka stannar vi till vid Ådalsmonumentet, rest till minne av de fem arbetare som föll offer för militärens kulor under konflikten 1931.

Turen startar kl 10.30 med buss från Djuphamnen och tar ca 4 tim. Bekväma skor rekommenderas. Bussen åter till hamnen efter turens slut.

Pris: 945:-/pers inkl buss, guidning, provsmakning och lunch. Endast förköp. Utflykter bokas senast 5 dagar före avresa.

Inspirationsvideo från Höga Kusten 

Avgångs- och ankomsttider

Plats På- och avstigning Avresa Hemkomst
Helsingborg Circle K Ättekulla 06:15 23:45
Falkenberg Nya Järnvägsstationen 06:40 23:20
Ängelholm McDonalds 06:40 23:45
Slöinge Asigekrysset 06:55 23:05
Båstad/Östra Karup Gulf-macken, Ö Karup 07:00 23:00
Getinge Motellet 07:00 23:00
Kvibille Gästis 07:10 22:50
Mellbystrand McDonalds 07:10 22:50
Halmstad Halmstad Arena 07:30 22:30
Torup Tanka, fd Rejmes 08:05 21:55
Hyltebruk Macken/Nissastigen 08:15 21:45
Smålandsstenar Busstationen 08:40 21:20
Bredaryd Macken 09:00 21:00
Värnamo Busstationen 09:25 20:35
Klevshult Smålandsrasta 10:15 20:00
Jönköping Resecentrum 11:00 19:15
Huskvarna Stadshuset 11:15 19:00
0:- ingen anslutningsresa Stockholm/Vikingterminalen 16:00 14:30

: 22-08-2021

Plats På- och avstigning Avresa Hemkomst
Malmö Hyllie Arena, Bussparkering 06:00 00:10
Lund/Lomma Circle K Lomma 06:20 23:50
Falkenberg Nya Järnvägsstationen 06:40 23:20
Landskrona Nya Järnvägsstationen 06:50 23:20
Slöinge Asigekrysset 06:55 23:05
Getinge Motellet 07:00 23:00
Helsingborg Circle K Ättekulla 07:10 23:00
Kvibille Gästis 07:10 22:50
Halmstad Halmstad Arena 07:30 22:30
Åstorp Lidl 07:30 22:45
Örkelljunga Skåneporten 07:55 22:20
Torup Tanka, fd Rejmes 08:05 21:55
Hyltebruk Macken/Nissastigen 08:15 21:45
Markaryd Kvantum 08:20 21:55
Smålandsstenar Busstationen 08:40 21:20
Ljungby Busstationen 08:55 21:15
Bredaryd Macken 09:00 21:00
Värnamo Busstationen 09:25 20:35
Klevshult Smålandsrasta 10:15 20:00
Jönköping Resecentrum 11:00 19:15
Huskvarna Stadshuset 11:15 19:00
0:- ingen anslutningsresa Stockholm/Vikingterminalen 16:00 14:30

: 05-09-2021

Valid

Karta

Avgångar & priser

AvresaAvreseortHotellLediga platserFrån pris
22/8Tillvalm/s CinderellaMer än 82 090:-Boka
5/9Tillvalm/s CinderellaMer än 82 090:-Boka

Hotell

m/s Cinderella
M/S Viking Cinderella Cinderella är som ett hotell där Du finner allt vad som behövs för en lyckad kryssning. Ett stort utbud av restauranger med olika iniktningar. Välj Buffe som serveras av Cinderel...
Kontakta oss