Skip to main content

Adventsresa till Lüneburgsheden med Celle

Annorlunda adventsresa

Resa till Lüneburgesheden med sin säregna natur, små byar och vårt trivsamma Landhotell Schnuck, bildar perfekta ramar för en lyckad, julmarknadsresa. I Celle promenerar i gränderna förbi mängder av hansatidens vackra gavelhus och tittar på julmarknadens livliga torghandel. För att få uppleva hedeområdets speciella natur på närmare håll, åker vi till ”hjärtat” av den skyddade naturparken Lüneburger Heide. Vi byter bussen mot häst och vagn som i lugn takt tar oss genom ett härligt vinterlandskap. Kanske träffar vi på hedens egna invånare, de långpälsade ”Heidschnucken”. I denna idylliska miljö smakar det med lunch på ett trevligt gästgiveri. Vi avnjuter alla resans middagar i hotellets mysiga restaurang.

 

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Dag 1: HEMORTEN - SCHNEVERDINGEN

  Resan till Lüneburgsheden med dess säregna natur, små byar och vårt trivsamma hotell bildar perfekta ramar för en härlig julmarknadsresa

  DAG 1
  Vi färdas från västkusten via Öresundsbron först till Danmark och senare med färjan till Puttgarden. En bit söder om Hamburg möter vi den kända Lüneburgs heden, ett område på ca 4 000 kvkm. och kommer snart till den populäre luftkurorten Schneverdingen. I ett lugnt villaområde, nära heden, hittar vi vårt hemtrevliga Landhotel Schnuck. Rummen har alla bekvämligheter och i huset finns en skön badavdelning med pool och flera bastun. Alla måltider avnjuts i husets restaurang, där vi avslutar också denna dag med en gemensam middag.

  DAG 2 och 3

  DAG 4 SCHNEVERDINGEN - HEMORTEN
  På väg till Puttgarden stannar vi först för ”shopping” och passar på att avnjuta vår avslutningsmiddag på Fehmarn, innan vi tar färjan till Danmark och fortsätter mot hemlandet.

 • Dag 2 och 3: Utflykt itll Celle och en dag på heden med hästdroska mm

  UTFLYKT TILL Celle
  I dag bekantar vi oss med den trevliga, gamla Celle. Inte långt från vårt hotell ligger Celle. Under en guidad stadspromenad får vi se det mesta av stadens stolta minnesmärke och höra mer om dess spännande historia. Det är som att promenera runt i sagan om Hans och Greta säger vissa när man går runt bland stadens gränder, gator och torg. Alla kantas de av välbevarade korsvirkeshus, många från 1500-talet. Eftersom staden efter överenskommelse av de stridande undkom att bombas under andra världskriget finns allt kvar, även en av landets få synagogor som överlevde kristallnatten finns här. Rundturen avslutas i centrum och resten av dagen står till fritt förfogande att njuta av mysiga Celle på ”sitt eget sätt”. Julmarknaden pågår runt hela staden. Fram på eftermiddagen åker vi åter till vårt hotel ” Schnuck”.På kvällen gemensam middag på hotellet

 • Utflykt

  UTFLYKT TILL HEDEN
  Efter en skön frukost är det dags för nya äventyr. För att få uppleva hedområdets speciella natur på närmare håll, åker vi till ”hjärtat” av den skyddade naturparken Lüneburger Heide, som invigdes 1921 och är landets första i sitt slag. Flera stora flockar av betande ”Heidschnucken”, hedens egna långpälsade får, vandrar runt med sina herdar och ser till att markerna hölls öppna.
  På många ställen i naturparken råder förbud för biltrafik. I lilla byn Niederhaverbeck byter vi bussen mot häst och vagn, eller om det är snö blir det häst och släde. som är det vanliga och trevliga färdmedlet här i trakten. I lugnt tempo, utan stress och trafikbuller, färdas vi genom ljungmarker och natursköna vinteromgivningar.
  Efter turen i frisk och vintrig lantluft stiger vi av vid ett mysigt Gasthof, där lunchen redan väntar på oss.
  För hemresan med bussen väljer vi nya vägar och gör ett stopp i kända byn Undeloh

 • Dag 4

Avgångs- och ankomsttider

Plats På- och avstigning Avresa Hemkomst
Varberg Gamlebyskolan park/hpl Ers.buss 05:50 22:45
Falkenberg Nya jvgstationen/Östra sidan 06:20 22:15
Slöinge Asigekrysset 06:35 21:50
Getinge Motellet 06:40 21:40
Kvibille Gästis 06:50 21:30
Halmstad Halmstad Arena 07:00 21:20
Mellbystrand St1 Macken 07:20 20:55
Båstad/Ö Karup Gulf-macken, Ö Karup 07:30 21:05
Ängelholm McDonalds 07:50 20:25
Helsingborg Circle K Ättekulla 08:20 19:55
Landskrona Nya Järnvägsstationen 08:50 19:25
Lund/Lomma Circle K Lomma 09:15 18:55
Malmö Hyllie Arena, bussparkering 09:45 18:30

Valid

Karta

Avgångar & priser

AvresaAvreseortHotellLediga platserFrån pris
28/11BussLandhotel Schnuck SchneverdingenMer än 85 850:-Boka

Hotell

Landhotel Schnuck Schneverdingen
Ett mer charmigt hotell är svårt att hitta. Hos Axel Wallbaum med personal finner vi en riktig pärla mitt på den Lüneburgska heden. Härliga rum och vackert inrett hotell väntar. Adress: Osterwaldweg 5...
Kontakta oss
Adress:
ErTur
Strandgatan 14
302 45 Halmstad
BG 5554-3789