Ålandskryssning M/S Birka Gotland från Kalmar

Fritextsökning

Nöje ombord

Nöje ombord

 

 

Massor med nöjen

På Birka Gotland bjuder vi på härlig underhållning med shower, livemusik och uppträdanden varje kväll.

Våra kryssningsvärdar kommer att att berätta mer om just din eller dina sommardestinationer innan kvällsunderhållningen drar igång. Njut sedan av pianotoner i Seglarbaren eller vacker trubadursång. Och så klart är dansgolvet öppet med några av Sveriges bästa dansband på scen! Skön stämning och magiska skärgårdsvyer, ja det får du på köpet.

Showtajm, gott folk!

Ombord levererar våra showartister sprudlande sång- och musikglädje med upp till tre olika shower under resan. Håll utkik efter tider i kryssningsprogrammet, det här får du inte missa.

Se vilka som spelar ombord här:

Hytter ombord

Hytter ombord

Insides 2bäddshytt. (I2)

Se fler hytter ombord

Mat ombord

Mat ombord

Skaldjursbuffé

Birka Gotlands restauranger
Avnjut skaldjursbuffé, lyxig à la carte, nygrillat, fransk bistroklassiker eller trendig streetfood. Med fem restauranger, lika många barer och ett café ombord finns det något för alla smaker.

Sjösalen – bufférestaurang
Ät gott i trivsam miljö, inspirerad av vår vackra skärgård. Plocka fritt bland förrätter, varmrätter och desserter. Ta så mycket du vill och upptäck nya höjdarrätter! Vin, öl, läsk och kaffe ingår i priset.

Salongen – à la carte
Avnjut havets läckerheter, mat i världsklass och den strålande skärgårdsutsikten. Förhandsboka online för förmånligt pris eller sväng förbi på drop in ombord.

Compagniet
Restaurangen för dig som önskar grillat till middag. Vi handplockar köttet efter smak, mörhet och marmorering. Här finns högkvalitativt hängmörat gårdskött från Gotland, saftiga burgare och lyxig oxfilé. Som alternativ till grillmenyn kan du även välja skaldjursbuffé. Drop in i mån av plats från kl 17.30, men förhandsbokning rekommenderas om du vill vara garanterad ett bord.

Bistro Bakfickan
Middagsmenyn i vår trevliga bistrorestaurang består av franska klassiker som moules marinières, steak tartar, beef bearnaise, anka och ostron. Vill du hellre spisa skaldjursbuffé från restaurangen intill så ordnar vi det. Ingen förbokning behövs – bara att komma förbi och slå dig ner vid ett ledigt bord.

Terrassen Bar & Kök
Den rymliga, uppiffade terrassen på däck 10 är Birka Gotlands naturliga samlingspunkt med glastak och panoramavyer över kobbar och skär. På vår takterrass njuter du av trendiga streetfoodrätter från hela världen, sallader och klassiska räkmackor till levande musik. Är ni flera i sällskapet går det alltid bra att beställa in olika rätter att dela på. Vill du ta en nypa frisk luft är det bara en glasdörr mellan dig och soldäck. Sugen på något gott efter dansen? Torsdag–lördag serveras nattamat till hungrande kvällsuddare.

Starta dagen med finfrukost
Frukostbuffé eller Salongens lite lyxigare Grand Brunch (ingår i svit) kan du smidigt addera när du bokar din kryssning. Så klart går det också bra att svänga förbi Lobbyn för en enklare frukost när det passar dig.

Loungen
Fartygets hjärta är café, bar, butik och info i ett. Och det första som möter dig när du kliver ombord. Här kan du fira med lite bubbel eller kanske bara slår dig ner med finkaffe och bulle när det suger i fikatarmen.I Loungen kan du även köpa frukostpaket, shoppa fashion och beauty i den snygga butiken och informationsdisken hjälper dig med svar på dina frågor.

Seglarbaren
Klassisk piano- och cocktailbar där bardisken är utformad som en segelbåt. Seglarbaren ligger i anslutning till våra restauranger, så du behöver inte ta många steg för att växla om till fast föda.

Spabaren
Baren ligger i anslutning till spat, men är öppen för alla. En lugn oas där du kan avnjuta både något uppfriskande och skärgårdens skådespel utanför akterfönstret.

Backstage
I nattklubbens bar kan du beställa in det senaste från drinkmenyn innan du beger dig ut på dansgolvet.

Mer om restaurangerna ombord

Avgångs- och ankomsttider

Plats På- och avstigning Avresa Hemkomst
Kalmar Resecentrum (hpl E/Kalmar C) 09:15 21:15
Kalmar Rasta 09:30 21:00
Rockneby E22 09:40 20:50
Ålem Preem 09:50 20:40
Mönsterås Resecentrum 10:00 20:30
Påskallavik Busshpl. E22 10:10 20:20
Oskarshamn BEGE Hockey C (vid stora parkeringen) 10:30 20:00
Fårbo Busshpl. E22 10:40 19:50
Lunds By Busshpl. E22 11:10 19:20
Verkebäck Busshpl. E22 11:15 19:15
Västervik Ljunghedsvägen (mellan Maxi och Biltema) 11:30 19:00
Gamleby Flisvägen (Swebus) 11:50 18:40
Björnsholm Busshpl. E22 11:55 18:35
Tindered Lantköket 12:00 18:30
Valdemarsvik Mossebo 12:20 18:10
Ringarum Värdshuset (lunchpaus) 13:30 00:00
Söderköping Resecentrum 13:45 16:45
Stockholm/ingen anslutning Stadsgårdskajen/Vikingterminalen 16:00 14:30

Valid

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
22/8
Se påstigningsplatser och tider
Buss/BåtÅlandskryssning med m/s Birka Gotland, från Kalmar3329:-BokaMer information
Kontakta oss
Adress:
ErTur
Strandgatan 14
302 45 Halmstad
BG 5554-3789