Skip to main content

Vi möts i härlig NaTur

Här hos oss på ErTur pratar vi ofta om hur mycket vi längtar efter att resa och umgås igen.
Därför bjuder vi in till en dag som vi hoppas ska ge inspiration och tillfälle att träffas och prata resor.

Vi ses i härlig NaTur!

Välkomna

Ami, Jonas och Åsa  med guider och chaufförer

 

Vi träffas 11.00 vid den vackra platsen vid Kvarnen i Knäred

Du kan åka med våra bussar från norr och söder men du är också välkommen att ta dig dit med egen bil. ( När du kör med egen bil väljer du Knäred (egen bil) och får 350:- avdrag per peson )

Vi hoppas att vi ska få en fin dag tillsammans.

Fritextsökning

Progam

Program 11.00-14.00

När vi kommer till Knäreds kvarn börjar vi med att Roland Davidsson berättar och guidar om kvarnen och bygden. (se mer på morfarskvarn.blogg.se) Kvarnen är inredd som museum, med gamla fordon och allt möjligt mit i mysig miljö med fågelkvitter bland löv o granskog.

Därefter är det dags för dem som önskar att vara med på en mycket fin handikappanpassad promenad där det blir frågor och information om resor.  Promenaden är 1,5 km och tar dig runt om Krokån o kvarnen. Här finns många rastplatser o sittplatser, möjligt att ta sig ut i vatten för att bada eller sola och att umgås. När vi kommer tillbaka finns det grillad korv med bröd, möjlighet att sitta ute eller inne, rent klart kallt vatten ingår, annan dryck kan medtagas.  Därefter får vi kaffe o hembakad kaka i gammaldags porslin. allt under att vi låter oss minnas tidigare resor och tänka och planera för resor framöver. Många av våra guider och chaufförer finns med oss och vill inget hellre än att äntligen få börja resa. 

Det finns möjligheter att besöka kvarnens 3 våningar, gamla stallet med hattar, bryggerimuseet, sågen och en kuriosahall.

För dem som valt att komma med buss så gör vi på återresan ett stopp vid Bruddalens hantverk. Ni som kommer med bil får givitvis också stanna till här. Här ser vi ”brandsäkra ljus” dvs ljus med metallstomme gör att det släcks innan det börjar brinna!. Många andra hantverkare har allehanda hantverk till försäljning i lokalen. Är det fint väder tar de också ut en del ljus utomhus så det inte blir för trångt inomhus .

Pris 490:-  Väljer du att ta egen bil -350:-/person

Karta

Kontakta oss