Skip to main content

Klassiska Tyrolen

Möt försommarens intensiva grönska i Tyrolens hjärta – Zillertal. Här väntar enastående naturscener, kulturella sevärdheter, balkongprydda alphus och gästvänliga människor.
Lägg till mängder av gemyt, sång, musik, god mat och avkoppling i lugn miljö. Det är Tyrolen
i ett nötskal!

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Möt försommarens intensiva grönska i Tyrolens hjärta – Zillertal. Här väntar enastående naturscener, kulturella sevärdheter, balkongprydda alphus och gästvänliga människor.
  Lägg till mängder av gemyt, sång, musik, god mat och avkoppling i lugn miljö. Det är Tyrolen
  i ett nötskal!

 • DAG 1 HEMORTEN - LEIPZIGTRAKTEN

  Vår färd går söderut via Öresundsbron till Danmark och vidare med Gedser-färjan till Rostock. Under sjöresan finns möjlighet till lunch. På det tyska fastlandet fortsätter resan genom flera delstater till vårt övernattningshotell i Leipzigtrakten. Dagen avslutas med middag.

 • DAG 2 LEIPZIGTRAKTEN – STUMM

  I dag rullar bussen mestadels på vägar genom landets största delstat Bayern och efter München får
  vi de första alperna i sikte. Endast några få mil från gränsstaden Kufstein når vi kända Zillertal och vårt gemytliga hotell Tipotsch, beläget mitt i byn. De trivsamma rummen har alla bekvämligheter
  och på kvällarna samlas vi för 3-rätters middag i ett av husets två restauranger. En eftermiddag blir det kaffe med hembakat på hotellet och under lediga stunder kan man koppla av och studera bylivet från hotellterrassen. I närheten hittar vi kyrkan med en vacker gammal kyrkogård och trevliga promenader finns runt byn.

 • UTFLYKTER DAG 3-6: RATTENBERG & ALPBACHDALEN

  På en solig högplatå gömmer sig en riktig ”pärla”, den lilla byn Alpbach. Här har man noggrant hållit sig till en vacker, enhetlig byggnadsstil i trä. De äldre husen är kärleksfullt bevarade och nybyggen
  väl anpassade i den traditionsrika miljön.
  Nere vid floden Inn och foten av en gammal borgruin ligger Tyrolens minsta stad Rattenberg. Välbevarade, pastellfärgade borgarhus från gångna sekel präglar ortsbilden. Butikerna i denna kända
  ”glas-stad” är fyllda med glasvaror i alla tänkbara färger och former.
  MAYRHOFEN & TUXERTAL

  RATTENBERG & ALPBACHDALEN
 • MAYRHOFEN & TUXERTAL

  I dag löper vi linan ut! Vi åker genom hela Zillertal och dess fortsättning Tuxertal till dalsändan i Hintertux, nedanför glaciären. På vägen passeras flera små byar, en vackrare än den andre.
  I Mayrhofen, Zillertals huvudort, får vi tid att strosa runt på egen hand. Vid bra väder tar vi linbanan Penkenbahn upp till drygt 2 000 meters höjd och avnjuta lunch på en av de mysiga alphytterna.
  (Avgift till linbanan tillkommer).
  I Zell am Ziller hittar vi områdets äldsta privat bryggeri, med 520-årig historia bakom sig. Efter rundtur genom den intressanta utställningen blir det provsmakning.

  MAYRHOFEN & TUXERTAL
 • ALPTUR KRING KITZBÜHEL

  Idel fina naturscener avlöser varandra under dagen. Vi börjar med Wildschönau i Kitzbüheler alperna.
  Denna natursköna dal med fyra byar på drygt 800 meters höjd är populär både bland vandrare och skidåkare. Vi besöker ett fantastiskt Holzmuseum, där ägaren har skapat över 3 000 föremål av trä:
  från cykel, julkrubba och musikinstrument till möbler. Redan huset i sig är sevärt!
  I närbelägna Brixental ligger kända semesterorterna i rad och vi ägnar en stund åt den förnäma ”gems-staden” Kitzbühel, nedanför Hahnenkamms sluttningar, med utsikt över de majestätiska ”Kejsarbergen”. Förr nådde orten välfärd genom sina malmfyndigheter, i dag vallfärdar folk från hela världen till ett av landets mest kända vintersportcentra.
  Dagens utflykt tar oss vidare genom Pinzgaus dalgång med floden Salzach som följe till Krimmel vattenfall och slutligen via soliga Gerlostal tillbaka till .

  ALPTUR KRING KITZBÜHEL
 • TYROLERAFTON

  Tyrolarna har en stor kärlek för sång, musik och dans. Om det anordnas en traditionell Tyrolerafton
  på orten under vår vistelse, ska vi självklart närvara en sådan (inträde tillkommer).

 • DAG 7 STUMM – LEIPZIGTRAKTEN

  Vi börjar hemresan genom att följa den avlånga, gröna Achensee sjön till Tyskland. Flera av södra Bayerns orter längs vägen visar hus med dekorativa fasadmålningar. Förbi München och Nürnberg kommer vi åter till Leipzigtrakten och vårt övernattningshotell, där middag redan väntar.

 • DAG 8 LEIPZIGTRAKTEN – HEMORTEN

  På förmiddagen tar vi oss till Rostock och under den närmare två timmar långa färjeturen till Gedser
  avnjuter vi resans avslutningsmiddag i restaurangen. Åter i Malmötrakten runt 18-tiden.

Karta

Hotell

Hotell Tipotsch i Stumm
Hos Heinz i Stumm känner vi oss hemma. I över 30 år har vi samarbetat med Familjen Tipotsch och med förtjusning ser vi fram emot att få presentera ett hotell i härliga Zillertal. Tipotsch Tourismus Gm...
Kontakta oss
Adress:
ErTur
Strandgatan 14
302 45 Halmstad
BG 5554-3789