Skip to main content

PremiErTur med Glory

Vår första PremiErTur med nya Glory! 

Vi kombinerar den med hemresa via Helsingfors och hennes äldre syster Gabriella. 

Se dig omkring på NYA GLORY

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Dag 1: Hemorten – Stockholm

  Vi startar på morgonen och åker norrut mot Stockholm Vidare mot Jönköping. Det blir ett stopp på vägen för förmiddagskaffe och vi kommer till Stockholm fram emot kvällen. Resan över till Åbo kommer gå med helt nya VIKING GLORY, (ska sjösättas i mars 2022) Så med Östersjöns miljövänligast och absolut nyaste fartyg startar resan mot Finland. Glory avgår 20.00 från Stadsgårdskajen. Vi äter sen vikingbuffé ombord.

  Hemorten – Stockholm
 • Dag 2: Åbo-Helsingfors

  Vi är iland tidigt på morgonen, 07.35. Vi äter inte frukost ombord utan kör in till stan där vi serveras frukostbuffé. Vi tar en liten tur med bussen innan vi fortsätter mot Helsingfors
  Till sevärdheterna i Åbo hör Åbo slott. Kanske Åbos främsta sevärdhet. Intressanta utställningar om slottets historia. Åbo domkyrka. Åbos hjärta är salutorget (Turun Kauppatori. Resan fortsätter och vid lunch kommer vi till Helsingfors. Staden, inte större än Göteborg, har sin egen livsstil och är full av kontraster. Med buss och en lokalguide åker vi en stadsrundtur som tar ca 1,5 timme. Vi ser bl.a. Senatstorget med Domkyrkan, Presidentslottet, Riksdagshuset, Finlandiahuset, Sibeliusmonumentet, Olympiastadion och förhoppningsvis kan vi besöka den berömda ”bergkyrkan” vid Tempelplatsen. Efter rundturen blir vi avsläppta i centrum och man får på egen hand tid att utforska Helsingfors. Kanske besöka Stockmann, det anrika varuhuset från 1930, eller de spännande butikerna längs Esplanaden. Det är också skönt att slå sig ner på Domkyrkotrappan, med utsikt över Finska viken och studera livet omkring. Senare på eftermiddagen samlas vi åter och går ombord, får våra hyttnycklarna innan färjan lämnar Helsingfors kl. 17.30. En gemensam middag väntar på oss ombord på Gabriella.

  Åbo-Helsingfors
 • Dag 3: Stockholm – Hemorten

  Vi anländer till Stockholm under morgonen och efter frukost påbörjar vi vår hemresa. Vi stannar och rastar utefter vägen.

  Stockholm – Hemorten

Hotell

Glory & Gabriella
Hytter på Viking Glory med det lilla extra - Östersjöns skönaste madrasser, ett helt gäng med fönsterhytter, unika sviter med egen jacuzzi och fantasieggande konstverk. På vårt nya fartyg har vi tagi...
Kontakta oss
Adress:
ErTur
Strandgatan 14
302 45 Halmstad
BG 5554-3789