Skip to main content

Rüdesheim Rheingau

En resa där vi är aktiva men njuter av livets goda. Vi promenrar och cyklar ( på elcykel) och upplevar Rheingau på nära håll. Vi bor central i Rüdeshiem på Altdeutscher Weinstube. Ett stenkast från Drosselgasse.

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Rüdesheim / Rheingau

  Välkomna med på en alldeles unik resa! Här varvas trivsamma aktiviteter med det bästa Rhendalen har att erbjuda: lugn avkoppling i vacker natur, goda mat, sköna viner och mysiga stunder i glatt
  sällskap vid Drosselgasse. Under resan färdas vi med flyg, tåg, båt, buss, cykel och även till fots. Allting blir roligare, när vi gör det tillsammans. ”Wohlgefül” (att må bra) som motto, vill vi skapa gemenskap med lite annorlunda upplevelser. Vi vågar redan nu utlova en nöjsam resa med många upplevelser, äventyr, avkoppling och en hel del överraskningar. På grund av resans speciella karaktär har vi satt ett maxantal för deltagare till 20 personer. Vänta inte för länge med att säkra din plats!

 • Välkomna med till Rüdesheim

 • Dag 1 Kastrup-Rüdesheim

  Vi samlas på Kastrup och flyger vid lunchtiden med SAS till Frankfurt. En flygtur på knappt 1,5 timme. Efter att vi fått ut våra väskor vid ankomsten, lämnar vi dessa vidare till vår bagagetransport. Förväntansfulla och redo, endast handbagaget med oss, stiger vi på tåget direkt vid flygplatsen.
  Under den 90 minuter långa tågfärden, med ett byte emellan, går resan genom mindre städer och fina byar i hessisk korsvirkesstil. Snart får vi de otaliga vinrankorna i sikte, landskapet blir alltmer böljande samtidigt som floden Rhen dyker upp vid sidan om oss och vi är framme i lilla, men icke mindre kända Rüdesheim. Mitt emot stationen möter vi ”Asbach Uralts” bekanta anläggning. I det förre stora Weinbrand destilleriet hör numera ett intressant vinotek hemma. Här får man lära mycket om viner och självklart även smaka på dessa. Väl värt att besöka under en ledig stund. Efter en kortare promenad längs den livliga strandgatan med butiker, caféer och kryssningsbåtar når vi vårt hotell Altdeutsche Weinstube. Vi möts av Julia som sedan några år tillbaka driver hotellet och är de 6:e generationen i rad. Säkerligen träffar vi även föräldrarna som fortfarande hjälper till med bestyren på hotellet.
  Under fyra nätter kommer detta trevliga hus vara utgångspunkt för våra aktiviteter i Rüdesheim med omgivningarna. Efter att ha installerat oss på rummen, samlas vi för gemensam middag på hotellet.

 • Dag 2 Vi ser oss omkring till fots

  Efter en god frukost börjar vi första dagen med att ta linbanan upp till det kolossala NIederwald monumentet, som reser sig högt uppe vid skogskanten och sluttningarna. Sakta och gemytligt
  glider vi uppför, endast några meter ovanför vinrankorna. Uppifrån belönas vi med en vidunderlig
  utsikt över Rüdesheim, staden Bingen, Rhen och omgivningarna. På mindre vägar går vi nu genom skogen till Jaktschloss Niederwald (ca 45 minuters promenad). Även härifrån är utsikten hänförande över floden, som trafikeras av både lastpråmar och kryssningsbåtar. Vid jaktslottet väljer vi en annan linbana och kommer ner till trevliga Assmanshausen, där en enklare lunch väntar. Mätta och belåtna startar vi vår hemresa, som denna gång går med båt tillbaka till Rüdesheim.
  Här får vi en stund på egen hand för lite vila eller kanske ett besök lockar på något av glasscaféerna eller vinhusen. Vi samlas åter på hotellet senare och promenerar till kvällens middag, som blir på restaurang Rüdesheimer Schloss vid den berömda gränden Drosselgasse. Under måltiden kommer
  vi att få testa några av familjen Breuers olika viner och framför allt ta del av den festliga stämningen som Drosselgasse erbjuder.

 • Bland vinrankor och vatten

 • Dag 3 En dag på cyckel

  Efter den viktiga måltiden, goda frukosten, väntar nya äventyr. Idag ska vi cykla! Tar det lugnt, ingen behöver förfasa sig för kullarna, eftersom det blir en tur med el-cyklar. Dessa hämtas nära hotellet (egen cykelhjälm medtages). Vårt första stopp blir vid kloster St. Hildegard, vackert beläget mitt bland vinfälten ovanför Rüdesheim. Grundaren Hildegard av Bingen var en abbedissa, tonsättare, mystiker, predikant och författare runt år 1100. Förutom den fina utsikten, tittar vi in på den intressanta och vackra klosterkyrkan. I klostershop hittar man mycket konsthantverk, delikatesser och givetvis vin,
  eftersom klostret har stora odlingar som resulterar i fina viner.
  Vi cyklar sedan vidare genom små byar och otaliga välkända vinodlingar. Med jämna mellanrum stannar vi för lite vila, drickepaus och fotografering. Vid lunchtiden når vi kloster Eberbach och här serveras en enklare lunch samtidigt som vi tar igen oss i den härliga omgivningen.
  Med nya krafter fortsätter turen nedför kullarna mot floden Rhen, som vi sedan följer på en naturskön sträcka tillbaka till Rüdesheim. Ni har möjlighet att fortsätta cykla under eftermiddagen, cyklarna ska inte lämnas förrän på kvällen. Flertalet kommer kanske att vara nöjda med en liten, gemensam pratstund om dagens eskapader vid ett gott glas Riesling.. Kvällens middag serveras på vårt hotell.

 • Drosselgasse

 • Dag 4 På egen hand

  Vår sista dag i Rüdesheim får bli lite ”på egen hand”. Beroende på väder och vind kommer vi ändå att erbjuda något program, för de som vill. Kanske ytterligare en vandring, cykeltur, vinprovning, båttur till Loreleyklippan eller göra egna upptäckter i Rüdesheim, tex. besök på musikmuseet Vi avslutar vår vistelse i Rüdesheim med att senare på eftermiddagen promenera (knappt 30 min) upp till den trevliga vingården Magdalenenhof för att äta en god avslutningsmiddag med en vacker utsikt över området.

 • En Riseling ......

 • Dag 5 Rüdesheim -Kastrup

  Dag 5
  Efter frukost väntar bussen, som ska ta oss till flygplatsen i Frankfurt. Vi flyger vid lunchtid och landar på Kastrup ca 1,5 timme senare. Vi säger “Auf Wiedersehen” och beger oss på egen hand mot våra hemorter, förhoppnings vis alla rika på upplevelser, frisk luft och härligt umgänge!

Karta

Kontakta oss
Adress:
ErTur
Strandgatan 14
302 45 Halmstad
BG 5554-3789