Skip to main content

Elbjazz i Hamburg

Hamburg är just nu ett av våra mest populära resmål. Med Elbphilharmonin i täten fortsätter staden att agera ”draglok” för tysk kultur och musik, precis som den gjort sedan bandet The Beatles grundades här. Då det är stor jazzfest i Hamburg just dessa dagar låter vi hela resan gå u musikens tecken.

Program med artister

 

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Hamburg är just nu ett av våra mest populära resmål. Med Elbphilharmonin i täten fortsätter staden att agera ”draglok” för tysk kultur och musik, precis som den gjort sedan bandet The Beatles grundades här. Då det är stor jazzfest i Hamburg just dessa dagar låter vi hela resan gå u musikens tecken!

  Elbjazz vid Hamburgs hamn är en unik musikupplevelse. Sedan 2010 har tusentals musikentusiaster träffats på en av Europas största jazzfestivaler, där Hansans oförglömliga stil möter en stor musikalisk mångfald. Fler än 50 både nationella och internationella konserter står på programmet. Även scenerna bjuder på spännvidd från fd Blohm+Voss varvet i hamnen via några kyrkor till den stora salen på Elbphilharmonin. Mellan de olika uppträdande kan man promenera eller nyttja festivalens bussar och båtar som ingår i biljetten.
  Festivalen är en blandning av professionalism och passion med ett koncept som spänner över alla jazzen genrer och oftast överträffar publikens önskemål om hur en jazzfestival ska vara! Här blandas den klassiska jazzpubliken med unga musik-fans som hyllar varianterna. Det unika med Elbjazz ligger i att alla känner sig välkomna av platser och musik oavsett om du är genuin jazz-entusiast eller helt ny inom genren. www.elbjazz.de/en/home

 • DAG 1 HEMORTEN - HAMBURG

  Vi åker på morgonen. Resan går genom Danmark till Rödby, där vi tar färjan till Puttgarden med tid för egen lunch ombord. Knappt två timmar senare når vi vårt slutmål Hamburg. Vi bor på Hotel Alte Wache som ligger centralt vid centralstationen.

 • DAG 2 OCH 3 HAMBURG

  Efter frukost börjar dagen med en rundtur i bussen, ca 1,5 timme. Vi får en tur runt Alstersjöarna, Reeperbahn och avslutar vid den nya stadsdelen Hafen City.
  Efter lunch beger vi oss mot Elbjazz där vi får våra armband som gäller som biljett till konserter, transporter osv. Man kan gå ut och in som man vill och inom området finns många möjligheter att köpa mat & dryck med allt från klassisk tysk korv till ostron! Åter till hotellet på egen hand!

  Dag 3
  Frukost inleder dagen där vi delar med oss av gårdagens musikaliska inttryck samtidigt som vi planerar för en ny dags upplevelser på festivalen.
  Förmiddagen kan lämpligtvis användas till lite shopping och strosande på stan innan det är dags för nästa eftermiddag och kväll i musikens tecken.

 • DAG 4 HAMBURG -HEMORTEN

  Frukost serveras i lugn och ro därefter beger vi oss hemåt. Vi stannar för lite gränshandel innan det är dags för färjan till Danmark. Efter bussresan genom Danmark återser vi Öresundsbron och Sverige vid 18-tiden och fortsätter sedan mot respektive hemort.

Avgångs- och ankomsttider

Plats På- och avstigning Avresa Hemkomst
Göteborg Mässans gata 10 06:40 22:50
Varberg Gamlebyskolan park/hpl Ers.buss 07:40 21:50
Falkenberg Nya Järnvägsstationen 08:10 21:20
Halmstad Halmstad Arena 08:40 20:50
Mellbystrand McDonalds 09:00 20:30
Ängelholm McDonalds 09:30 20:00
Helsingborg Circle K Ättekulla 10:00 19:30
Landskrona Nya Järnvägsstationen 10:20 19:10
Lund/Lomma Circle K Lomma 10:40 18:50
Malmö Hyllie Arena, bussparkering 11:00 18:30

Valid

Karta

Avgångar & priser

AvresaAvreseortHotellLediga platserFrån pris
8/6BussAlte Wache
fr Göteborg och flera orter längs E6 söderut
Mer än 86 550:-Boka

Hotell

Alte Wache
Hotel Alte Wache i Hamburg ligger centralt nära järnvägstationen. Hotellet är ett charmigt familjeägt hotell där ägarna Hans-Jörgen och Dagmar gör allt för vi ska trivas. På nära gångavstånd finner du...
Kontakta oss
Adress:
ErTur
Strandgatan 14
302 45 Halmstad
BG 5554-3789