Skip to main content

Weekend i Hamburg

Hamburg 

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Hamburg- en pulserande storstad så nära oss! Hos oss väljer du att upptäcka Hamburg på egen hand eller delta i alla eller några av våra utflykter. Vi vill att du ska lära känna Hamburg som den underhållande och charmiga storstad den är.
  Välkommen att upptäcka Hamburg eller lära känna den ännu bättre!

 • Dag 1

  Dag 1. Vi åker på morgonen. Resan går genom Danmark till Rödby, där vi tar färja till Puttgarden med tid för egen lunch ombord. Knappt två timmar senare når vi vårt slutmål Hamburg som med sina 2 miljoner invånare och är en av Tysklands större städer.
  Innan vi checkar in på Hotel Alte Wache som ligger mycket centralt nära järnvägsstationen. gör vi en rundtur så vi får ett ” hum” om denna pulserande stad.

 • Dag 2-3

  Elbe-metropolen Hamburg, Tysklands andra stad, är alltid lika lockande. Oavsett vilka intressen vi än har, här finns ett stort utbud av allt. Från shopping, kultur och nöjen till sportevenemang. Dessutom ligger denna världsstad nära, endast några timmars resa
  från Sydsverige. Redan på ankomstdagens eftermiddag kan vi ”kasta loss” och börja upptäcktsfärden.
  Hotell Alte Wache ligger mycket centralt, endast fem minuters promenad från stora
  järnvägsstationen. I kvarteren runt om den finns flera krogar att koppla av vid en middag. Hotellet har även en restaurang och där njuter vi också en skön frukost före dagens äventyr.
  Mellan stationen, det pampiga rådhuset och den lilla Alstersjön ligger shopping-eldoradot, med närmare 20 glittrande gallerior. Otaliga caféer och matställen bjuder på vila, läckra bakverk, goda korvar och det svalkande ölet Alsterwasser.
  Hansastaden förlorade stora delar av sin kärna i en stor brand på 1800-talet och 100 år senare fick den åter resa sig ur askan efter krigets enorma förstörelse. De senaste åren
  har ett omfattande ansiktsbyte pågått: hela kvarter har ersatts av spännande nybyggen
  i glas och krom överallt i Hamburg. En helt ny stadsdel, Hafen City, har uppstått i det gamla frihamnsområdet. De röda, rikt dekorerade lagerhus i rött tegel speglar sig i vattendragen och har fått sällskap av moderna bostadsbyggen.
  Här hittar vi också stadens nya, kända landmärke, konserthuset Elbphilharmonie, liknande
  ett isberg. Från dess utsiktsterrass blickar man utöver staden och hamnen.
  I närheten hittar vi fina muséer, som Miniatur Wunderland, den enorma modelljärnvägen
  (boka gärna tid i förväg på nätet), ett fantastiskt Sjöfartsmuseum och ett litet men roligt
  bilmuséum Prototyp.
  Namnet ”porten till världen” syftar på sjöfartens betydelse i internationella Hamburg, en av de allra största bland världshamnar. En båtrundtur (flera olika att välja emellan) är mycket intressant och givande. Lugnt och rogivande är en annan båttur, nu på Alstersjöar i de ”fina”
  stadsdelarna förbi miljonärsvillor.
  Hamburg är en av världens största musikalstäder. Här spelas alltid flera kända uppsättningar samtidigt. En konstälskare har gångavstånd till den stora Konsthallen, som visar upp verk från alla tidsepoker.
  Staden har ett mycket bra tunnelbanenät. Det går snabbt och enkelt att ta sig runt överallt. Vill man utforska populära kvarter utanför city, hittar man till exempel trendiga stadsdelar Karolinen- och Schanzenviertel nära TV-tornet.

 • Dag 4

  Frukost serveras i lugn och ro därefter beger vi oss hemåt. Vi stannar för lite gränshandel sedan kör vi ombord på färjan till Danmark.
  Hemkomst till Svedala runt 19.00

Utflykter

Utflykter

Karta

Kontakta oss