Skip to main content

Flodkryssning Donau Bukarest-Wien

Härlig flodkryssning på den majestätiska floden Donau. Vi får under dessa dagar uppleva inte mindre än 7 länder och 5 historiska huvudstäder. Längs vägen mellan dessa finns gott om tid att njuta av turen och Centraleuropas magi. Följ med på en tidsresa längs Donau – Europas livsnerv – och låt er förföras över det nya och gamla Europa när vi reser genom Österrike, Slovakien, Ungern, Serbien, Kroatien, Bulgarien och Rumänien. Vi får se hela fem huvudstäder när vi lägger till vid Bukarest, Belgrad, Budapest, Bratislava innan vi når vårt mål Wien. Stadsrundturer med erfarna guider ingår i resans pris och med våra centrala tilläggsplatser i städerna finns det gott om möjligheter att fortsätta upptäcka dessa pärlor. Det eleganta och komfortabla fartyget MS Governess är en perfekt inramning och utgångspunkt för vår populära kryssning på Donau. Fartyget har plats för 150  passagerare. Ombord finns bland annat en stor panoramarestaurang, lounge/bar, reception, bibliotek, hiss samt möjlighet till gratis Wifi är förbindelsen tillåter. På det inbjudande soldäcket finns det gott om plats att njuta frisk luft och det förbipasserande landskapet. Att färdas längs Donau är att färdas i tid och rum- en fantastisk upplevelse.

 

 

Fritextsökning

Dagsprogram

 • DONAU Från Bukarest till Wien
  Följ med på denna natursköna och innehållsrika resa där floden Donau utgör ram och grund
  för vår kryssning och omgivningarna är som hämtade ur en målning! Floden slingrar sig
  genom de rofyllda omgivningarna där vi inte kan se oss mätta på gröna vinfält, idylliska små
  byar, medeltida borgar, djupa skogar i en aldrig sinande föränderlig utsikt utanför vårt fönster.
  Kombinationen av varierande natur och kulturella upplevelser blir inte bättre än så här. Vårt fartyg
  glider sakta från den ena charmiga byn till den andra. Stämningen, borgarna på bergstopparna,
  små mysiga gator och gränder i kombination med det lugna färdsättet är svårt att beskriva annat än
  idylliskt. Den här turen måste upplevas på plats, i verkligheten! Så se fram emot en härlig
  flodkryssning fylld med många nya, goda och spännande upplevelser.
  MS River Governess
  Fartyget erbjuder stor komfort, lyx och avkoppling för en perfekt semester.
  Detta fartyg är anpassat efter de allra senaste miljövänliga bestämmelserna.

 • Vår rutt

 • Utflykt

  Extra arrangemang: Vin och Krušedol-klostret 420:-
  Med buss åker vi ut en sväng på landsbygden. Vi besöker först Krušedol-klostret som har blivit känt för sina fresker från 1400-talet. Efter besöket här åker vi vidare till Sremski Karlovci som är en av Serbiens stora vinregioner. Här besöker vi familjen Zivanovic som i flera generationer har producerat eget vin.
  Vi får en rundvisning i familjens vackra trädgård ska vi givetvis få smakprover på deras produkter

 • Dag 1 Flyg till Bukarest

  Vi startar vårt äventyr på Köpenhamns flygplats Kastrup där vårt flyg lyfter under morgonen. Via Wien med flygbyte landar vi så småningom i Bukarest
  strax efter lunch. På flygplatsen möter vår buss som först tar oss med på rundtur i ca två timmar i Rumäniens huvudstad med Revolutionspalatset, Athenaeum och Parlamentpaltset.
  Därefter har vi ca 2,5 timmes bussresa till Turnu Magurele och MS Governess. Det blir ombordstigning och check-in.
  Senare när vi installerat oss i våra hytter och kanske hunnit en första upptäcksfärd ombord samlas vi i salongen för välkomstdrink. Kryssningsvärden
  presenterar besättningen och ger oss lite matnyttig information för livet ombord innan det också blivit dags för gemensam middag

 • DAG 2 VIDIN

  Under förmiddagen kopplar vi av ombord. medan vi seglAr längs gränsen mellan Rumänien och Bulgarien.
  Även om vi är långt ifrån havet är Vidin välkänt för sin varvsindustri som gerextra mycket liv kring floden. Vi ser fästningen Baba Vida från 1200-talet. Det är Bulgariens bäst bevarade medeltida fästning. Efter en liten rundtur finns tid att spatsera här på egen hand.

 • Utflykt

  Du kan också välja att delta i fartygets extra utflykt som erbjuds.Extra arrangemang: Belogradchik 420:-Följ med på utflykt till Belogradchik, beläget 50 kilometer söder om Vidin. Här väntar ett fascinerande landskap av klippformationer. Inmejslat i klipporna tronar Belogradchik-fästningen, vars historia går ända tillbaka till före Kristi födelse. Om du önskar fullt utbyte av turen krävs bra kondition eftersom vi måste promenera några hundra meter uppför. I gengäld är belöningen för promenaden stor, då vi får en helt fantastisk utsikt över Belogradchik-klipporna, som reser sig 200 meter över det omkringliggande, vackra landskapet. Allade olika klippformationerna av sandsten liknar allt från vackra prinsessor till fula troll och det finns många spännande legender som förknippas med de märkliga formationerna.

 • DAG 3 JÄRNPORTEN

  Idag väntar en av kryssningens absoluta och största höjdpunkter. Framför oss har vi en seglats på 100 kilometer genom den berömda Järnporten - en lång,
  dramatisk ravin som har utsetts till en botanisk naturpark. Här är floden på flera ställen mer än 80 meter djup. År 1972 öppnade man ett vattenkraftverk
  och ett omfattande system av slussar har tämjt denna sedan långt tillbaka fruktade sträckning på Donau. Det er ett sant nöje att sitta på soldäck och njuta
  mästerverken naturen skapat här i Järnporten. Efter lunch vid 14-tiden ankommer vi Donji Milanovac en liten by i Järnporten som har spelat en stor roll för de som förr skulle färdas denna farliga och krävande sträckning på floden. Innan radion uppfanns, använde man ballonger som skickades upp från byn för att informera skepparna om väder och vind som väntade i passagen.

 • DAG4 BELGRAD

  Hela dagen tillbringar vi i Belgrad, huvudstad i före detta Jugoslavien, idag i republiken Serbien. Staden ligger precis där floden Sava mynnar ut i Donau, en strategiskt viktig plats som historiskt har varit orsaken till många krig i området. Fartyget lägger till nedanför fästningen Kalmegdan på gångavstånd till centrum.
  Vi startar dagen med en stadsrundtur där vi bland annat får se den berömda fästningen och stadens imponerande Sankt Sava-katedralen som man fortfarande bygger på. Passa på att njuta av utsikten härifrån stadens högsta punkt. Vi upplever stämningen på stadens trevliga gågata Knez Mihajlova.

  Vi åker ut till en liten by i Vojvodina-regionen, där vi bjuds på en härlig lunch på landet och lokalt producerad Slivovica medan vi underhålls av landsbygdens musik. Vi äter middag ombord och kvällen avslutas kanske med en stund ute på däck när vi lägger ut och lämnar Belgrad kl 23 på kvällen.

 • DAG 5 NOVI SAD

  I Serbiens näst största stad, en gång landets kulturella centrum, möts i dag två kulturer, den serbiska och den ungerska. Detta präglar staden och ger den en annorlunda, spännande stadsbild.
  Under stadspromenaden på förmiddag kommer vi till de trevliga, gamla stadsdelarna, äldsta gatan Zmaj Jovinavv, den stora Frihetsplatsen med vackra rådhuset i ny-renässans .Vi stannar hela dagen i Novi Sad, tid att slå sig ner på ett av stadens många härliga caféer, som dessutom är prisvärda!

 • Utflykt

  Extra arrangemang: Vin och Krušedol-klostret 420:-
  Med buss åker vi ut en sväng på landsbygden. Vi besöker först Krušedol-klostret som har blivit känt för sina fresker från 1400-talet. Efter besöket här åker vi vidare till Sremski Karlovci som är en av Serbiens stora vinregioner. Här besöker vi familjen Zivanovic som i flera generationer har producerat eget vin.
  Vi får en rundvisning i familjens vackra trädgård ska vi givetvis få smakprover på deras produkter

 • Dag 6 VUKOVAR

  Fartyget lägger till i den kroatiska staden Vukovar under eftermiddagen. Vukovar var den stad som blev hårdast drabbad under Balkankrigen och var nära på att bli utplånad. Än idag finns det många minnen kvar från kriget, men det mest kända är nog det skadade vattentornet som blivit en symbol för staden.

 • Dag 7 BUDAPEST

  Fartyget flyter genom det ungerska slättlandskapet innan vi når Budapest undertidig eftermiddag och efter lunch ska vi uppleva staden under en rundtur med buss där vi får en känsla för stadens elegans, historia och melankoli.
  Budapest delas av Donau i två stadsdelar Buda och Pest, där Buda är den monumentale och kuperade delen medan Pest er den flacka och folkliga delen sav staden. Budapest har en lång historia ända tillbaka till romartiden, vilket kan ses norr om centrum där den gamla romerska byn Aquincium låg. I stadens dramatiska historia är ändå tiden under det österrikiskt-ungerska kejsarriket, som mest har präglat staden i dag. Budapest tillhör Unescos världskulturarv och imponerar med sina monumentala byggnader som vi givetvis gör oss klara att utforska. På bussrundturen ser vi stadens
  vårdtecken Parlamentet, ett arkitektoniskt mästerverk från 1904 vars förebild lär ha varit det engelska parlamentshuset.
  Vi passerar även St. Stefan katedralen, Stadsoperan, Hjältarnas torg och den stora synagogan på Pest-sidan.I borgområdet på Budasidan promenerar vi
  till den pampiga Mathiaskyrkan och den kända Fiskarbastionen med sina sju torn. Härifrån har vi en storslagen utsikt över Parlamentet och hela staden.
  Samma vyer möter vi även vid Frihetsstatyn på Gellertberget

 • Dag 8 BUDAPEST

  Dagen kan användas helt på egen hand i mysiga Budapest. Är ni sugna på något annorlunda kan vi rekommendera ett av stadens många kurbad.
  Gellertbadet är det mest berömda och populärt bland turisterna. Szechenyi är lite svårare att uttala men badet i stadsparken är det i särklass mest populära
  bland lokalbefolkningen. Reseledaren hjälper gärna till med tips och råd sedan är det bara att hoppa i någon av de många bassängerna.
  Missa inte efter middagen att gå upp på soldäck. Vi lägger ut runt kl 21 och får se de pampiga
  byggnaderna i ljuset av kvällssolen medan vi fortsätter vår resa på Donau.

 • Utflykt

  Extraarrangemang: Klipp-hospitalet 400:-
  På förmiddagen kan de som önskar besöka ett av de mest fascinerande och unika historiska minnesmärkena i Budapest. Under Budaslottet i Budapest ligger ett sjukhus, som byggdes in i berget på 1930-talet. Sjukhuset var i full drift fram till 1960 och står fortfarande kvar som det gjorde på den tiden. I
  de gamla underjordiska rummen får vi en fantastisk inblick i, hur sjukhuset fungerade speciellt under 2:a världskriget.
  Mer än 200 vaxfigurer finns uppställda i bunkern vilket gör det lätt att leva sig in hur det faktiskt såg ut och fungerade då.

 • Dag 9 BRATISLAVA

  Förmiddagen kopplar vi ombord och mår bra av resan på floden. Vi passaerar Gabcikovoslussen och strax efter lunch når vårt mål för eftermiddagen. Huvudstaden Bratislava breder ut sig på båda sidor av Donau, i den västligaste delen av landet Slovakien. I stadens utkant skymtar vi de lägre delarna av bergskedjan Karpaterna medan stadens borg ligger högt på klippan mitt inne i staden.
  Vi befinner oss bara 6 mil från Wien och därmed är dessa Europas två närmst belägna huvudstäder. Idag har Bratislava cirka 500 000 invånare och själva hjärtat i staden utgörs av den trevl
  iga stadsdelen – Staré Mesto – på Donaus norra sida. Här hittar man de fina husen, kyrkorna och palatsen som flertalet förvandlats till spännande konstmuseer. Men här finns också många mysiga caféer, restauranger och vinstugor. Är man intresserad av arkitektur dras blickarna säkert mot den högt belägna borgen Hrad eller den gotiska katedralen St. Martin.
  På kvällen bjuds vi in till festlig kaptensmiddag ombord.

 • Dag 10 WIEN

  Så på resans näst sista dag har vi under natten kommit till denna nästan osannolikt vackra stad, Wien. Bakom denna idag pulserande storstad ligger
  en lång, stor och ärofylld historia som hela tiden är magiskt påtaglig och närvarande i Wien, från största palatset till minsta gatsten. I centrum flanerar folk på härliga gågator i skuggan av den medeltida gotiske domkyrkan Stephansdomen.
  Det Habsburgska slottet Hofburg är ett gigantiskt byggnadskomplex med kejsarinnan Sisi´s Museum och Silverkammaren. Allt detta tillsammans med de
  vackra Jugendbyggnaderna ger staden en alldeles unik och egen särprägel.
  Staden fylls med kreativitet som utmärker sig i vacker arkitektur, konst och musik vart man än går. Wien är just den typ av städer som var gång man tror
  man sett allt blir överraskad över nya upplevelser. Under rundturen får vi se det mesta av det bästa i centrum, Stefansdomen, Spanska Ridskolan, Hofburg,
  Parlamentet, Statsoper och Musikverein som vi alla känner från konserterna på nyårsdagen.

 • Dag 11 Flyg hem FRÅN WIEN

  Så har det blivit dags att lämna vårt trivsamma fartyg efter härliga dagar ”till flods”. Efter frukost i lugn och ro checkar vi ut och lämnar fartyget. Men innan det är dags att åka till flygplatsen har vi några härliga förmiddagstimmar i Wien. Kanske lite sista inköp, en bit tårta på klassiska Cafe Sacher eller en tidig lunch?
  Runt 17 beräknas vi landa i Köpenhamn där vi tar farväl av varann och tackar för fantastiska dagar på Donau.

 • Extraarrangemang: Wienerkonsert 690:-
  Vad skulle kännas mer naturligt än att uppleva en äkta wienerkonsert nu vi är i Wien? Programmet varierar men erbjuder olika klassisk musik av välkända kompositörer där många varit verksamma här, Strauss, Mozart, Lehár eller Kalman.

Avgångar & priser

AvresaAvreseortHotellLediga platserFrån pris
21/9Köpenhamn/Kastrupms River GovernessMer än 822 950:-Boka

Hotell

ms River Governess
Hytterna ombord på M/S Governess är rymliga och bekväma. I priset ingår kategori lowerdeck. Mot tillägg kan du boka middeldeck eller upperdeck.
Kontakta oss
Adress:
ErTur
Strandgatan 14
302 45 Halmstad
BG 5554-3789