Skip to main content

Midsommar i Glasriket

Vi firar midsommar mitt i Småland. På vår resa i Glasriket möts vi kultur, konst och  mycket mer.

I Kosta blir det midsommarfirande vid Folkets Hus med tillhörande tombola, musikunderhållning och sedvanlig dans runt midsommarstången. 

Vi kommer att bo på Kosta Lodge Hotel som ligger en lite bit från Kosta Art Hotel eller så kan man,  mot tillägg på bo på Kosta Art Hotel. Gemensam middag på kvällen då det serevras Hyttsill på Kosta Boda. 

Du kan med fördel åka tåg till Växjö där vi hämtar upp vid stationen på vägen mot Kosta,  (Avdrag  150:-)

Fritextsökning

Dagsprogram

 • DAG 1 HEMORTEN - KOSTA

  Vi startar på morgonen och kör direkt mot Småland, i trakten av Alvesta gör vi ett stopp för att stäcka på benen och lite bussfika. Resan fortsätter sedan direkt till Kosta. Här finns det tid att besöka Kosta Outlet som ligger vid Glashotellet eller så kan man handla billiga märkesvaror. Fynda bland kläder, skor, första- eller andrahandssortering av glas och mycket mera. På bruksområdet hittar du också utställningshallen Kosta Art Gallery, där du har möjlighet att njuta av glaskonsten och se aktuella utställningar.


  De som önskar ebjuder vi en tur till Luffarmuseet och Hönsa-Lotta. Eller om man vill ta en stund i hotellets fina spaavdelning, ingår om man bor på Kosta Arthotell och kostar 395:- om man bor på Josta lodge.

  På kvällen träffas vi igen för gemensam middag.

 • DAG 2 MIDSOMMARAFTON

  Program för vårt Midsommarafton kommer inom kort.
  Lessebo är känd för sin lite speciella midsommarstång, gjord av vackert färgat papper bland annat.

 • DAG 3 KOSTA-HEMORTEN

  Efter en god frukost bär det av mot Växjö. Där startar vi med en liten rundtur i bussen innan vi besöker Domkyrkan. Därefter blir det lite tid på egen hand. Kanske man vill besöka Utvandrarnas Hus, Glasmuseet eller varför inte en passa på med en sväng i trivsamma Växjö centrum. Vi äter lunch tillsammans innan vi lämnar Växjö för hemresa.

 • KOSTA LODGE

  Kosta Lodge ligger en bit från glashyttan (knappt 2 km) och där bor man rymligt två personer i en trevlig stuga. Kanske resvänner tittar in för en stund på verandan!

 • KOSTA ART HOTEL

  På Art Hotel bor man flott, känns ibland mer som ett glasmuseum än ett hotell! Här ingår även inträde till den fina spaavdelningen.

Avgångs- och ankomsttider

Plats På- och avstigning Avresa Hemkomst
Varberg Gamlebyskolan park/hpl Ers.buss 07:00 19:30
Falkenberg Nya Järnvägsstationen, östra sidan 07:30 19:00
Halmstad Halmstad Arena 08:00 18:30
Ljungby Busstationen 09:00 17:30
Växjö Resecentrum (vid Tegnerkyrkogården) 10:15 16:45

Valid

Avgångar & priser

AvresaAvreseortHotellLediga platserFrån pris
22/6BussKosta Lodge och Art HotelMer än 83 990:-Boka

Hotell

Kosta Lodge och Art Hotel
I resans pris ingår logi på Kosta Lodge. Vill du lägga till och bo på Kosta Art hotell går det bra Se mer om hotellen under dagsprogram.
Kontakta oss
Adress:
ErTur
Strandgatan 14
302 45 Halmstad
BG 5554-3789