Skip to main content

Öland

Öland är fyllt av fornminnen dessuton  ett sol- och badparadis som har ett doftande blomsterhav, rikt fågelliv, unik natur, konst och hantverk och väderkvarnar. Det är ingen tillfällighet att vår kungafamilj tillbringar sommaren på Solliden med sin fantastiska blomsterpark. 
Vi genomför denna resa i samarbete med PRO i Söndrum men alla är givetvis hjärtligt välkomna!

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Öland är Sveriges fornminnes tätaste landskap som förutom att vara ett sol- och badparadis har ett doftande blomsterhav, rikt fågelliv, unik natur, konst och hantverk, fornminnen och väderkvarnar. Det är ingen tillfällighet att vår kungafamilj tillbringar sommaren på Solliden med sin fantastiska blomsterpark. Vi besöker även Kalmar samt Kosta glasbruk.
  Vi genomför denna resa i samarbete med PRO i Söndrum men alla är givetvis hjärtligt välkomna!

 • Dag 1: Hemorten-Öland

  Avresa från Halland på morgonen
  Vi reser tvärs över landet och stannar för bussförmiddagsfika. Vi når Kalmar vid lunchtid där vi på egen hand får möjlighet att äta lunch på någon av stadens restauranger, vi får veta lite mer om Kalmar och vill någon gå in på Kalmar slott så finns det tid för det också (entré ingår ej i resans pris). Därefter åker vi över Ölandsbron och vidare mot Halltorps Gästgiveri, där vi bor i två nätter. På kvällen äter vi gemensam middag.

  Hemorten-Öland
 • Dag 2: Öland

  Efter en god frukost väntar oss en heldagsutflykt. Öland är Sveriges näst största ö efter Gotland och Sveriges minsta landskap. Vi börjar med södra Öland där vi hittar den berömda fyren Långe Jan som är belägen längst i söder. Fyren är Sveriges högsta fyr har en magnifik utsikten över hav och land, kanske någon vill gå de 197 trappstegen mot toppen?
  Vi fortsätter med fågelstationen och Naturum dädr vi får en spännande guidade vising om det unika fågelliv som finns här sedan blir det dags för lunch. Färden fortsätter mot Vickleby, där vi hittar Carl Malmstens välkända gård. Eftermiddagen avslutar vi med Borgholm och Solliden, svenska kungafamiljens sommarbostad, som ligger strax söder om Borgholm. Under hela dagen åker vi genom Ölands gamla bondesamhälle och dess magiska landskap.

  Öland
 • Dag 3: Öland -Hemorten

  Innan vi tar farväl av Öland ska vi efter frukost ta oss till Ölands Museum och Himmelsberga.
  Här ser vi historiska gårdsmiljöer som visar fullt inredda interiörer från 1800-talet och framåt, en inblick i livet i en Öländsk radby från förr.
  Vi kommer stanna till vid Kosta Glasbruk och outlet för sen lunch. Därefter återstår hemresa till Halland

  Öland -Hemorten

Avgångs- och ankomsttider

Plats På- och avstigning Avresa Hemkomst
Varberg Gamlebyskolans park/hpl ersättningsbuss 06:20 00:00
Falkenberg Stationen/ö sidan mot Vinberg 06:50 00:00
Halmstad Tempo Bäckagård (baksidan) 07:30 00:00
Halmstad Preem Tylösandsvägen 07:35 00:00
Halmstad Halmstad Arena, hörnet mot CirkleK 07:50 00:00

Valid

Karta

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
27/8
Se påstigningsplatser och tider
BussÖland med Söndrums PROMer än 84 590:-BokaMer information

Hotell

Hallstorps Gästgiveri
Landsvägen Halltorp 105, 387 92 Borgholm 0485-85 000 Hotellets hemsida
Kontakta oss
Adress:
ErTur
Strandgatan 14
302 45 Halmstad
BG 5554-3789