Skip to main content

Vandring i Val Di Fassa med Ami

Oavsett om du möter Dolomiternas magiska bergsvärld för första gången eller återvänder hit, så är mötet alltid lika spännande. Alpernas ”solsida” har allt som gör vandringen till en sann upplevelse.
Vår fasta punkt under dagarna är Canazei på 1 465 meters höjd i slutet av Fassadalen och nedanför Dolomiternas ”hjärta”, Sella massivet. 

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Oavsett om du möter Dolomiternas magiska bergsvärld för första gången eller återvänder hit, så är mötet alltid lika spännande. Alpernas ”solsida” har allt som gör vandringen till en sann upplevelse.
  Vår fasta punkt under dagarna är Canazei på 1 465 meters höjd i slutet av Fassadalen och nedanför Dolomiternas ”hjärta”, Sella massivet. Andra markanta berg som Col Rodella, Langkofel och stolta Marmolada bildar kulisserna runt omkring.
  I ortsdelen Gries, ett stenkast från hotellet, hittar vi ännu smala gränder med flera äldre byggnader, exempel på den ladinska kulturen och ortens historia.
  Vårt familjeägda hotell ligger endast några minuters promenad från torget, rådhuset och affärer. Efter dagens vandringar väntar bastuavdelningen med bubbelpool för avkoppling. För frukost och middag samlas vi i hotellets trevliga restaurang.

 • DAG 1 HEMORTEN – LEIPZIG

  Efter påstigningar längs västkusten och Skåne, lämnar vi hemlandet via Öresundsbron.
  Det blir paus och möjlighet till lunch på Gedser-färjan till Rostock. Resans första övernattning blir
  i Leipzigtrakten.

 • DAG 2 LEIPZIG – CANAZEIR

  Via München och Brennerpasset når vi norra Italien och färdas först genom den natursköna
  Sydtyrolen till granndelstaten Trentino. Vårt mål Canazei ligger i den ladinska dalen Val di Fassa
  och här väntar hotell Jan Maria med middag.


 • VANDRINGAR 3-8

  Floden Avisio flyter genom den ca 2 mil långa Fassadalen och dess fortsättning, den lika kända Val di Fiemme-dalen. Längs det forsande vattendraget går en fin promenadväg som förbinder dalens sju orter med varandra. Bra, om man vill ha en vandringsfri dag.
  Vi använder oss av dalens liftanläggningar för att undvika längre, branta stigningar och följer sedan markerade vägar eller stigar på varierande höjder. Längs leder finns flera trevliga hytter att pausa på. Vi bär med oss det som behövs för dagen; vatten, ev. mat, regnkläder m.m. Som brukligt, väljer vi dagsprogrammet först på plats för att kunna rätta oss efter vädret. Följande områden och vandringar är inplanerade:

 • BELVEDERE-PORDOI OMRÅDET når vi snabbast med liftarna direkt från Canazei.
  Den kända vandringsstigen ”Bindelweg”, som bergsfolket använde redan under förhistorisk tid, bjuder ideligen på nya, storslagna vyer. Marmoladas vita glaciärer lyser på dalens motsatta sida och nedanför glänser den turkosfärgade Fedaia-sjön. Möjlighet att fortsätta hela vägen ner till sjön efter att vi nått hytten Viel dal Pan. Vår buss möter där.
  En annan dag kan man ta liften upp till Belvedere och fortsätta vandra till stora passet Passo Pordoi.
  Härifrån kommer man med en storkabin på 4 minuter upp till Sass Pordoi på 2 950 meters höjd och får nu stå mitt i Dolomiternas fantastiska månlandskap. (Extra avgift).
  Till fots från passet ner till mellanstation Pecol och med liften ner.

 • ROSENGARTEN/CATINACCIO är känd från många sagor och efter en av dessa, befinner vi oss nu i dvärgakungen Laurins eget rike. Från Karerpasset tar linbanan oss till Paolina Hütte på Rosengartens sluttning. På en varierande stig går vi uppför till Rotwand Hütte, hela tiden med fin utsikt över Fassadalen och ofta med murmeldjurens visslande i bakgrunden. Flera alternativ för nervägen.

  .

 • ROSENGARTEN/Vigo di Fassa området bjuder på flera trevliga vandringar och vi börjar med att ta liften från Vigo di Fassa till Ciampedie. En skön vandring för oss i skuggan av Rosengartens hackiga toppar neråt till vackra Gardeccia platån med flera hytter. Den som vill testa sin kondition, kan ta sikte på Rifugio Vajolet ca 300 höjdmeter längre upp in i den bildsköna Vajolet dalen.

 • COL RODELLA är grannbyn Campitellos markanta hemmaberg, som vi når snabbt med en stor kabinbana. Uppifrån får vi blicka ut över otaliga bergsmassiv i alla riktningar. Här börjar den berömda panoramavägen Friedrich-August-Weg med flera trevliga hytter att pausa på. Med Sellamassivet i ryggen vandrar vi på ca 2300 meters höjd längs foten av Langkofel till hytten Plattkofel.

 • BUFFAURE området ovanför Pozza bjuder med sina gröna ängar och terrasser på enastående vyer över Fassadalens höjder. En spännande, vacker väg går på bergskammen upp till Sas de Adam på 2433 m och belönar oss med en fantastisk utsikt

 • DAG 9 CAMAZEI-LEIPZIG

  Det är tyvärr dags att stuva kängorna och ryggsäckarna i bussen för att ”vandra” hemåt. Även i dag tar vi vägen via München norrut och övernattar i Leipzig trakten.

 • DAG 10 LEIPIZIG HEMORTEN

  Under förmiddagen tar vi oss till Rostock och färjan. Vi samlas ännu för gemensam middag under båtturen till Gedser.
  Åter i Malmö ca kl.18.30.

Karta

Hotell

Hotell Dolomiterna med Ami
Vi övernattar givetvis på ner och hemresan också. Vilka hotell det blir kommer vi meddela närmare avresedatum. Huvudhotellet på resan Hotell Jan Maria *** superior Canazei, Trento www.hoteljanmaria.co...
Kontakta oss
Adress:
ErTur
Strandgatan 14
302 45 Halmstad
BG 5554-3789