Skip to main content

Vinresa Alsace med Vannarps Buss

VINRESA TILL ALSACE 7-13 maj 2023 med Vannarps Bussarna

Alsace är verkligen ett vinparadis. Med Vogeserna på den ena sidan och rhenslätten på den andra löper distriktets vinväg. Här ligger de pittoreska medeltida korsvirkesbyarna som på ett pärlband mellan vinfälten. Med sin rika variation avdruvor och markförhållanden är det spännande att prova viner från de olika byarna. Vi bor i Eguisheim, staden som liggerlängs Alsace vinväg och som anses vara en av de mest sevärda byarna i Frankrike. Eguisheim har såväl blivit vald tillFrankrikes vackraste by som fått utmärkelser för sina blomsterdekorationer.

Dag 1: Sydsverige – Fulda
Vi startar vår resa under tidiga morgontimmar. Dagen tar oss via Öresundsbron och färja Rödby - Puttgarten till Tyskland. Städer som Lübeck, Hamburg, Hannover ochKassel passerar förbi våra bussfönster. Under dagen stannar vi till för lunch och middag innan vi når vårt hotell i Fulda.

Dag 2: Fulda - Pfalz- Eguisheim
Vi inleder dagen med frukost på hotellet innan vi påbörjar dagens korta etapp. Vi gör ett stopp i det Pfalz förvinprovning hos Weingut Matthias Gaul (www.gaulweine.de) som tre gånger utsetts till Tysklands bästa rödvinsproducent. Efter lunch fortsätter vi mot vårt hotell i Eguisheim. Nu väntar härliga dagar i Alsace.


Dag 3-5: Alsace med en avstickare till Tyska Baden
Våra dagar i Alsace fyller med upplevelser, härliga miljöer och riktigt bra viner. Vi gör utflykter längs Route du vin med alla sina vackra korsvirkesbyar och vinfält. Här står naturligtvis ett flertal vinprovningar på programmet. Vi besöker härliga korsvirkesbyar som Ribeuville, Riquewihr och Turckheim med sin nattvakt som patrullerar staden i skymningen. Våra vinprovningar har vi hos några av alla framgångsrika vinproducenter med besök hos bl.a. hos Eric Lichtle (www.facebook.com/lichtlewines) och Domaine
Paul Blanck (www.blanck.com). Vi tillbringar också tid i underbara Colmar där den gamla stadskärnan bjuder på såväl korsvirkesromantik som shopping. Här är ”Lilla Venedig” en sevärdhet i sig. Under vår vistelse i Alsace kommer det att finnas många möjligheter till att köpa med sig goda viner hem, direkt från vinbönderna. Vi gör också en kort avstickare över gränsen till Baden där vi besöker Weingut Bercher-Schmidt (www.bercher-schmidt.de).

Ytterligare någon vinprovning tillkommer

Dag 6: Eguisheim – Kassel
Efter frukost börjar får resa norrut. Vi stiftar bekantskap med ytterligare ett vindistrikt, Rheinhessen. Här besöker vi Kühling-Gillot och Battenfeld Spanier som tillhör topproducenterna i Hessen. Deras viner provar vi under samma tak i Bodenheim. Innan vi når fram till vårt hotell i Kassel stannar vi också till fören god middag. (www.kuehlingandbattenfeld.com)

Dag 7: Kassel – Sydsverige
Vår avslutande resdag stannar vi till för en god lunch och, om vi har plats i bussen, även för ett stopp vid en av norra Tysklands ”godisbutiker” för några sista inköp. Under kvällen är vi tillbaka i Skåne med trevliga minnen och säkert många goda viner i bagaget.

Påstigningsorter bestäms efter hand som anmälningarna kommer in. Avresetider meddelas innan avresa när samtliga påstigningsorter är bestämda.
Pris:13.450 kr / person
Tillägg för enkelrum: 1.900 kr

I priset ingår:
Bekväm buss från Vannarpsbussarna i 7 dagar, vinkunnig reseledare (Anders Olsson), 6 nätter på hotell inkl. frukost, 5 middagar, 4 luncher, alla i programmet angivna programpunkter, ett flertal vinprovningar samt broavgifter, färjekostnader och skatter.

BOKNING DIREKT HOS VANNARPSBUSSARNA
Telefon 0416-240 50 eller direkt på deras hemsida här.

Fritextsökning
Kontakta oss
Adress:
ErTur
Strandgatan 14
302 45 Halmstad
BG 5554-3789