Skip to main content

Spreewald

Fler och fler har upptäckt denna gröna idyll strax söder om Berlin. I Spreewald är det svårt att tro att det bara är några mil till den tyska huvudstaden. Här finner man enbart lugn, sagolik natur och milslånga vattenleder. Området är delvis orört sedan istiden och invånarna är måna om att behålla den genuina atmosfären. Vi har valt ett boende mitt i detta vackra landskap, ska man uppleva Spreewald ska man bo där och kunna dricka morgonkaffet på terrassen medan de små båtarna sakta glider förbi på kanalen utanför. Följ med och upplev denna speciella del av världen, en resa i den vackra naturens tecken.

Fritextsökning

Dagsprogram

 • DAG 1 HEMORTEN - SPREEWALD

  Vi startar tidig morgon från vår Sverige. Via Malmö fortsätter bussen över Öresundsbron och genom Danmark innan vi når färjeläget i Gedser. Här rullar vi ombord på färjan för att segla till Rostock, en överfart på knappt två timmar. I Tyskland fortsätter resan söderut och vi passerar den tyska huvudstaden innan vi efter en timme söder om Berlin lämnar motorvägen och omedelbart tas ut på slingrande vägar i lummig och grön miljö. Under kvällen når vi den lilla orten Lübbenau i hjärtat av Spreewald och checkar in på Hotelanlagen Starrick. Här bor vi mitt i kanalområdet med karakteristiska hus omkring oss. Efter incheckning väntar en gemensam middag på hotellet.

 • DAG 2 LÜBBENAU/SPREEWALD

  Frukost. Förmiddagen ägnar vi åt detta fantastiska område. Här slingrar sig 150 mil vattenväg. Vi tar plats i en av de 300 gondolliknande småbåtarna som här kallas för Kahn. Glöm inte kameran, här finns många anledningar och motiv för att föreviga stunden. Vid lunch är vi tillbaka och resten av dagen är fri för egna strövtåg. Promenera upp till det vackra slottet, flanera i slottsträdgården eller passa på att prova traktens berömda gurka bland de många gurkstånden. Varför inte besöka hembygdsmuseet alldeles i närheten av hotellet? Här kan man lära sig om ursprungsbefolkningen, sorberna. Deras språk och traditioner lever fortfarande kvar och museet ger en intressant inblick i sorbernas vardag förr i tiden. På kvällen blir det middag på hotellet.

 • DAG 3 UTFLYKT TILL DRESDEN

  Efter frukost blir det en heldag i området för den som vill ta sig runt på egen hand, eller bara koppla av i den parkliknande miljön runt hotellet. För den som vill upptäcka mer av omgivningen erbjuder vi en härlig utflykt till vackra Dresden. Vi åker de drygt tio milen till kulturens huvudstad Dresden. Under vår guidade stadsrundtur tittar vi närmre på Hofkirche, Zwingern, Semperoperan och alla de andra välkända byggnaderna i en stad som för drygt 70 år sedan blev nästan totalt sönderbombad. En gynnsam ekonomi har gett möjligheten att bygga upp staden till vad den var före kriget – fylld av historia, kultur och vacker arkitektur. Lunch ordnar reseledaren för den som önskar på en centralt belägen restaurang innan det på eftermiddagen blir lite tid över till shopping och egna strövtåg innan vi återvänder till Spreewald. På kvällen serveras vi gemensam middag på hotellet

 • DAG 4 SPREEWALD HEMORTEN

  Fyllda med många vackra minnen och en rejäl frukost lämnar vi Lübbenau och Spreewald för att bege
  oss norrut igen. Vi stannar med jämna mellanrum för att fika och sträcka på benen. Senare på dagen
  når vi Rostock och där passar vi på att göra de sista inköpen före hemresan. Vid 19-tiden återser vi Sverige och sedan återstår bara sista biten till respektive hemort.

Karta

Hotell

Hotelanlage Starick
Omtyck och uppskattat av gäster/ resenärer sedan länge, lugnt beläget i distriktet Lehde i Lübbenau. Här finns härliga trädgårdar och terrasser varifrån man kan njuta och betrakta livet på kanalerna u...
Kontakta oss
Adress:
ErTur
Strandgatan 14
302 45 Halmstad
BG 5554-3789